Vienkāršā plūmju kūka
Foto: Privātais ahīvs
2.9091 11
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 olas
olas
140 g
140 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
160 g
160 g mīksts sviests
mīksts sviests
185 g
185 g milti
milti
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
plūmes
plūmes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgo plūmju sezonas pilnbriedā jācep gardā plūmju kūka no vienkāršām sastāvdaļām, kas atrodamas teju katrā virtuvē. Recepti iesaka Katrīna Laukubriede.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Pievieno sviestu un sakuļ. Pieber miltus, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa. Gatavo masu lej formā.

    Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, ogas iegremdē mīklā līdz pusei, ar vidiņiem uz augšu. Liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes.

    Pēc 25 minūtēm kūku izņem, uzkaisa cukuru un cep vēl 10-15 minūtes.

    Kūka ļoti labi garšo gan atdzisusi, gan vēl silta kopā ar plombīra saldējumu.

    Vienkāršā plūmju kūka
    Foto: Privātais ahīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form