Vienkāršā prosas biezputra ar ķirbja gabaliņiem un sviestu
Foto: Shutterstock
4.2222 18
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
2 glāzes
šķipsna
pēc garšas
pēc garšas

Aromātiska un "saulaina" prosas biezputra ar ķirbja gabaliņiem. Īpašu krēmīgumu tai piešķir sviests.

Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.

Pirms vārīšanas prosu ieber katliņā un skalo siltā ūdenī 2-3 reizes, kamēr ūdens kļūst dzidrs.

Uz 1 glāzi prosas lej 1,5-2 glāzes ūdens, pievieno ķirbjus un sāli.

Vāra minūtes 15-20 uz mazas uguns, tik ilgi, lai prosas graudiņi būtu "atvērušies".

Noteikti ik pa brīdim putra jāapmaisa. Kad tas ir noticis (arī ūdens būs gandrīz izvārījies), pielej pienu tā, lai piens pārsegtu "biezumus".

Kad piens sāk vārīties, pieber cukuru (cik nu saldu gribas) un pieliek klāt sviestu.

Visu samaisa, lai izkūst. Pagaida "burbuli" un noņem no uguns. Putra gatava!

* uzskatu, ka noteikti ir jāliek klāt gan sāls, gan cukurs, gan sviests, jo tieši tie putrai dod aromātu un "pūkainību"

Iesūtīja: Vineta

Comment Form