7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1.5 cepumu "Selga" paciņas100 gsviests600 ml15% saldais krējums5 rabarberu kāti4 ĒKcukurs300 gzemenes18 gželatīns
Sagatavošana
1
Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne.
2
Liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
3
Rabarberus nomizo, sablendē ar 2 ĒK cukura viendabīgā masā.
4
Pievieno rabarberu masai pusi uzbriedināta, izkausēta želatīna, tad ielej formā un liek leduskapī aptuveni stundu.
5
Sablendē zemenes ar atlikušo cukuru, tad atsevišķi saputo saldo krējumu stingrās putās.
6
Iemaisa putukrējumā zemeņu masu, pievieno un iemaisa atlikušo uzbriedināto, izkausēto želatīnu.
7
Lej zemeņu masu formā virs rabarberu masas un liek ledusskapī vēl uz 2 stundām.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit