Vienkāršā rabarberu un zemeņu kūka bez cepšanas
Foto: Privātā arhīva foto
2.5556 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Svaiga, garda un bez cepšanas pagatavojama rabarberu un zemeņu kūka – īsteni vasarīgs kārums! Recepti iesaka Anda Rožkalne.

Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne.

Liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.

Rabarberus nomizo, sablendē ar 2 ĒK cukura viendabīgā masā.

Pievieno rabarberu masai pusi uzbriedināta, izkausēta želatīna, tad ielej formā un liek leduskapī aptuveni stundu.

Sablendē zemenes ar atlikušo cukuru, tad atsevišķi saputo saldo krējumu stingrās putās.

Iemaisa putukrējumā zemeņu masu, pievieno un iemaisa atlikušo uzbriedināto, izkausēto želatīnu.

Lej zemeņu masu formā virs rabarberu masas un liek ledusskapī vēl uz 2 stundām.

Vienkāršā rabarberu un zemeņu kūka bez cepšanas
Foto: Privātā arhīva foto

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form