Vienkāršā rupjmaizes kārtojuma torte
Foto: Privātais arhīvs
4.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
5
5 olas
olas
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze rupjmaizes rīvmaize (ne līdz malām)
rupjmaizes rīvmaize (ne līdz malām)
PILDĪJUMAM
pēc garšas
pēc garšas brūkleņu vai ābolu ievārījums
brūkleņu vai ābolu ievārījums
 
kanēlis
kanēlis
350 ml
350 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • "Torte sanāk ļoti sulīga un garšo kā maigs rupjmaizes kārtojums, turklāt to pagatavot būs pa spēkam pat iesācējam virtuvē," tā recepti iesaka mūsu lasītāja Genovefa Galauliņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko kūkas formu.

    Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumums atdala no olu baltumiem. Dzeltenumus bļodā sakuļ ar cukuru gaišā, gaisīgā masā.

    Atsevišķi sakuļ olu baltumus stingrās putās. Olu dzeltenumos iemaisa rīvmaizi, uzmanīgi iecilā olu baltumumus.

    Masu lej veidnē un cep aptuveni 15 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

    Kamēr biskvīts cepas, sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgās putās, liek ledusskapī.

    Izceļ formu no krāsns, atdzesē, noņem malu, sagriež biskvītu gareniski divās plāksnēs.

    Pārziež ar ievārījumu, pārkaisa ar kanēli, tad seko putukrējuma kārta, virsū liek otru biskvītu.

    Tortes sānus un virspusi bagātīgi pārziež ar atlikušo putukrējumu. Dekorē pēc saviem ieskatiem.

    Uz nakti liek ledusskapī, lai garšas savelkas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form