Vienkāršā sojšlika recepte: no sausa klucīša līdz normālam ēdienam
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g Sojas šķēles
Sojas šķēles
600 g
600 g Tomātu mērce
Tomātu mērce
3 gab.
3 gab. Sīpoli
Sīpoli
1/2 gab.
1/2 gab. Ķiploki
Ķiploki
 
Eļļa
Eļļa
 
Pipari
Pipari
 
Baltvīna etiķis
Baltvīna etiķis
2 gab.
2 gab. Buljona kubiņi
Buljona kubiņi
 
Sojas mērce
Sojas mērce
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Sojšliks, nav šašliks. Negaidiet, ka tas garšos kā marinēti un grilēti gaļas gabaliņi, un nemēģiniet to iestāstīt citiem. Tomēr no tiem sažuvušajiem, cietajiem gabaliņiem ar īpatnējo smaku, ko iespējams nopirkt veikalos un kas īsti neizskatās pēc ēdiena, var pagatavot tīri labu grilēšanas materiālu. Lielīšos un teikšu kā ir – arī cilvēki, kas ēd gaļu, par manu sojšļiku ir izteikušies atzinīgi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sojas šķēles var nopirkt safasētas dažādos lielveikalos vai arī uz svara specializētajos veikalos. Lētāk būs iegādāties soju kādā no specializētajiem veikaliem, turklāt tajos arī sojas šķēlītes parasti ir lielākas un rezultāts izdosies labāks.

    Tā kā sojas šķēles pārdod sausā veidā, tās nepieciešams pirms marinēšanas sagatavot. Tieši sagatavošanas process ir tas laikietilpīgākais. Pirmais solis ir izvārīt: izvēlas piemērota lieluma katlu, uzvāra tajā ūdeni un izšķīdina buljonu. Buljonā liek sojas gabaliņus un vāra 15 minūtes, pēc tam atstāj vēl 15 minūtes, lai gabaliņi pamirkst, nokāš.

    Vienkāršā sojšlika recepte: no sausa klucīša līdz normālam ēdienam
    Foto: DELFI

    No sojas gabaliņiem maigi izspiež ūdeni, apcep eļļā no abām pusēm. Cep dažas minūtes. Es mēdzu uzmanīgi nosusināt arī karstus sojas gabaliņus, bet labāk būtu ļaut gabaliņiem atdzist, lai neapdedzinātu rokas. Cep lielā daudzumā eļļas, lai tā sasūcas sojā. Tā galarezultāts garšos labāk.

    Kamēr gabaliņi atdziest (vai arī kad tie jau atdzisuši), sāk taisīt marinādi: sagriež sīpolus un ķiplokus, sajauc ar tomātu mērci. Pēc garšas pievieno sojas mērci, piparus un etiķi. Man parasti beigās šķiet, ka varēju būt dāsnāka ar etiķi, lai arī marinēšanas brīdī šķita, ka marināde garšo labi.

    Marinādē lēni iemaisa apstrādātos sojas gabaliņus. Es to daru ar rokām, nedaudz iemīcot marinādi katrā sojas gabaliņā.

    Vienkāršā sojšlika recepte: no sausa klucīša līdz normālam ēdienam
    Foto: DELFI

    Atstāj ledusskapī uz vismaz 24 stundām. Marinējot īsāku laiku, būs izteiktāka sojas specifiskā garša. Ja vien neesi šīs garšas fans, ilgāk marinēts sojšliks patiks labāk.

    Grilē tāpat kā jebko citu. Labāk grilēt uz restītēm nekā iesmiņiem.

    Vienkāršā sojšlika recepte: no sausa klucīša līdz normālam ēdienam
    Foto: DELFI

    Šajā reizē galarezultātu uz šķīvjiem nenobildēju, jo viss tika pārāk ātri apēsts. Ēdāji slavēja, bet, cik objektīvi bija komplimenti, nemācēšu teikt. Es pati domāju par to, ka vajadzēja laikam vairāk etiķa pievienot.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.