Sviesta biskvīta kūka bez glutēna
Foto: Vida Press
3.4444 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
175 g
175 g mīksts sviests
mīksts sviests
175 g
175 g cukurs
cukurs
175 g
175 g self-raising milti bez glutēna
self-raising milti bez glutēna
3
3 lielas olas
lielas olas
75 ml
75 ml piens
piens
 
daži pilieni vaniļas ekstrakta
daži pilieni vaniļas ekstrakta
Pildījumam:
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
4 ĒK
4 ĒK aveņu vai zemeņu ievārījums
aveņu vai zemeņu ievārījums
Cepšanai:
 
apaļā cepamforma 20 cm diametrā, ieziesta ar sviestu
apaļā cepamforma 20 cm diametrā, ieziesta ar sviestu
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārša recepte ātrai brīvdienu kūkai, ja "parastais" biskvīts šķiet apnicis un jāiepriecina arī kāds, kurš nedrīkst lietot uzturā glutēnu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

    Visas biskvīta sastāvdaļas liek bļodā un sakuļ, līdz izveidojas mīkla skābā krējuma konsistencē.

    Mīklu sadala divās vienādās daļās un cep apaļajā formā 20-25 minūtes.

    Gatavās biskvīta ripas pilnībā atdzesē, tikmēr saldo krējumu sakuļ stingrās putās.

    Vienu biskvītu liek uz servējamā šķīvja vai kūku statīva, pārsmērē ar ievārījumu un pāri liek putukrējumu, kuram virsū "sēdina" otru biskvīta ripu. Ļauj kūkai nedaudz ievilkties un pirms pasniegšanas pārkaisa ar cukuru.

    Tasty.lv padoms: gatavās biskvīta ripas var saldēt un glabāt saldētavā līdz pat 30 dienām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form