Vienkāršais angļu kēkss ar rozīnēm un sukādēm
Foto: "Virtuve diviem"
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
240 g
240 g milti
milti
200 g
200 g cukurs
cukurs
180 g
180 g sviests (istabas T)
sviests (istabas T)
5
5 olas
olas
2/3 glāze
2/3 glāze rozīnes, sukādes
rozīnes, sukādes
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
  • Angļu nacionālā virtuve
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Kēksi
  • "Ciemos mūs pacienāja ar ļoti gardu kēksu. Cepēja pierakstīja recepti, kurā kēkss tā arī bija nodēvēts – par angļu kēksu. Nu jau esmu to cepusi vairākkārt, un ģimenē tas atzīts par ļoti labu – tāda īsti klasiska garša, ko dod kārtīgs sviesta, cukura un olu daudzums. Kā jau īstenam, klasiskam kēksam, arī šis pēc garšas katru dienu kļūst arvien piesātinātāks. Un nemeklējiet receptē ne cepamo pulveri, ne sodu, jo visu maģiju paveiks kārtīgi saputotas olas," tā pārbaudītu recepti iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autore.

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

    Sagatavo kēksa formu, ieklājot tajā cepamo papīru vai iesmērējot ar taukvielām un izkaisot ar miltiem.

    Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās. Citā traukā saputo olu dzeltenumus ar cukuru un mīkstu sviestu.

    Pievieno saputotajai dzeltenumu masai izsijātus miltus, rozīnes, sukādes un visu labi samaisa ar karoti. Mīkla sanāk bieza.

    Pa daļām iecilā sakultos olu baltumus. Liek kēksa masu veidnē.

    Vienkāršais angļu kēkss ar rozīnēm un sukādēm
    Foto: "Virtuve diviem"

    Cep 40-45 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

    Ja vēlas, aptuveni piecas minūtes pirms cepšanas beigām kēksu var pārbērt ar sasmalcinātām sukādēm, lai tās nedaudz karamelizējas karstumā.

    Vienkāršais angļu kēkss ar rozīnēm un sukādēm
    Foto: "Virtuve diviem"

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form