Foto: "Virtuve diviem"

"Ciemos mūs pacienāja ar ļoti gardu kēksu. Cepēja pierakstīja recepti, kurā kēkss tā arī bija nodēvēts – par angļu kēksu. Nu jau esmu to cepusi vairākkārt, un ģimenē tas atzīts par ļoti labu – tāda īsti klasiska garša, ko dod kārtīgs sviesta, cukura un olu daudzums. Kā jau īstenam, klasiskam kēksam, arī šis pēc garšas katru dienu kļūst arvien piesātinātāks. Un nemeklējiet receptē ne cepamo pulveri, ne sodu, jo visu maģiju paveiks kārtīgi saputotas olas," tā pārbaudītu recepti iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autore.

6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

240 gmilti200 gcukurs180 gsviests (istabas T)5 olas glāzerozīnes, sukādes pēc garšasvaniļas cukurs, ekstrakts vai esence

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

2

Sagatavo kēksa formu, ieklājot tajā cepamo papīru vai iesmērējot ar taukvielām un izkaisot ar miltiem.

3

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās. Citā traukā saputo olu dzeltenumus ar cukuru un mīkstu sviestu.

4

Pievieno saputotajai dzeltenumu masai izsijātus miltus, rozīnes, sukādes un visu labi samaisa ar karoti. Mīkla sanāk bieza.

5

Pa daļām iecilā sakultos olu baltumus. Liek kēksa masu veidnē.

Foto: "Virtuve diviem"
6

Cep 40-45 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

7

Ja vēlas, aptuveni piecas minūtes pirms cepšanas beigām kēksu var pārbērt ar sasmalcinātām sukādēm, lai tās nedaudz karamelizējas karstumā.

Foto: "Virtuve diviem"

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!