Vienkāršais 'burkānlasis'
Foto: Mr. Magpie publicitātes foto
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 lieli, sulīgi burkāni
lieli, sulīgi burkāni
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK šķidrie dūmi jeb dūmu aromāts (liquid smoke)
šķidrie dūmi jeb dūmu aromāts (liquid smoke)
1 ĒK
1 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK citronu sula
citronu sula
1/2
1/2 nori lapa
nori lapa
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Izrādās, no burkāniem var pagatavot gardu viltoto lasi, ko likt uz maizītēm, tīt suši vai baudīt tāpat vien. "Vislabāk sagatavo "burkānlasi" dienu pirms ēšanas, lai tas paspēj labi samarinēties," iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgātus, nemizotus burkānus apvāra. Tiem nav jābūt pavisam mīkstiem, tikai tik daudz, lai var viegli iedurt ar dakšu.

    Kad burkāni padzisuši, sagriež tos plānās strēmelēs. Šim nolūkam ļoti ērti ir izmantot siera nazi – sanāk perfekti plānas šķēlītes.

    Vienkāršais 'burkānlasis'
    Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

    Traukā samaisa marinādes sastāvdaļas, pievieno smalki sagrieztu nori lapu (to ērti ir sasmalcināt ar šķērēm, gluži kā papīru).

    Vienkāršais 'burkānlasis'
    Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

    Pārlej marinādi burkāniem un liek ledusskapī marinēties vismaz pāris stundas, vislabāk – uz nakti.

    Šķidrie dūmi jeb dūmu aromāts ir nopērkams lielākajos lielveikalos, "Gemoss" un specializētos garšvielu veikaliņos, piemēram, te.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form