Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

Izrādās, no burkāniem var pagatavot gardu viltoto lasi, ko likt uz maizītēm, tīt suši vai baudīt tāpat vien. "Vislabāk sagatavo "burkānlasi" dienu pirms ēšanas, lai tas paspēj labi samarinēties," iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 lieli, sulīgi burkāni4 ĒKolīveļļa1 TKšķidrie dūmi jeb dūmu aromāts (liquid smoke)1 ĒKsojas mērce TKsāls3 ĒKcitronu sula nori lapa

Sagatavošana

1

Nomazgātus, nemizotus burkānus apvāra. Tiem nav jābūt pavisam mīkstiem, tikai tik daudz, lai var viegli iedurt ar dakšu.

2

Kad burkāni padzisuši, sagriež tos plānās strēmelēs. Šim nolūkam ļoti ērti ir izmantot siera nazi – sanāk perfekti plānas šķēlītes.

Foto: Mr. Magpie publicitātes foto
3

Traukā samaisa marinādes sastāvdaļas, pievieno smalki sagrieztu nori lapu (to ērti ir sasmalcināt ar šķērēm, gluži kā papīru).

Foto: Mr. Magpie publicitātes foto
4

Pārlej marinādi burkāniem un liek ledusskapī marinēties vismaz pāris stundas, vislabāk – uz nakti.

Šķidrie dūmi jeb dūmu aromāts ir nopērkams lielākajos lielveikalos, "Gemoss" un specializētos garšvielu veikaliņos, piemēram, te.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!