Vienkāršais 'burkānlasis'
Foto: Mr. Magpie publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Izrādās, no burkāniem var pagatavot gardu viltoto lasi, ko likt uz maizītēm, tīt suši vai baudīt tāpat vien. "Vislabāk sagatavo "burkānlasi" dienu pirms ēšanas, lai tas paspēj labi samarinēties," iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

Nomazgātus, nemizotus burkānus apvāra. Tiem nav jābūt pavisam mīkstiem, tikai tik daudz, lai var viegli iedurt ar dakšu.

Kad burkāni padzisuši, sagriež tos plānās strēmelēs. Šim nolūkam ļoti ērti ir izmantot siera nazi – sanāk perfekti plānas šķēlītes.

Vienkāršais 'burkānlasis'
Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

Traukā samaisa marinādes sastāvdaļas, pievieno smalki sagrieztu nori lapu (to ērti ir sasmalcināt ar šķērēm, gluži kā papīru).

Vienkāršais 'burkānlasis'
Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

Pārlej marinādi burkāniem un liek ledusskapī marinēties vismaz pāris stundas, vislabāk – uz nakti.

Šķidrie dūmi jeb dūmu aromāts ir nopērkams lielākajos lielveikalos, "Gemoss" un specializētos garšvielu veikaliņos, piemēram, te.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form