Vienkāršais dzērveņu ķīselis
Foto: Shutterstock
4.2143 14
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3-4 ĒK
2 TK
1.5 l

Vienkārši pagatavojams dzērveņu ķīselis saldētavas krājumu patukšošanai. Atdzesētu var baudīt gan tāpat vien, gan kā piedevu dažādiem vienkāršiem desertiem, pasniedzot, piemēram, ar putukrējumu, rīsu krēmu vai saldo biezpiena sacepumu. Recepti iesaka Vineta Vīksna.

Ber katlā dzērvenes (var arī saldētas), pārlej ar 150 ml ūdens un vāra, līdz ogas sāk pārsprāgst.

Tad pieber cukuru, pārlej ar elektriskajā tējkannā uzvārītu, verdošu ūdeni (1.2 l).

Cieti izšķīdina 150 ml auksta ūdens un iemaisa ķīselī. Pavāra pusminūti un liek dzesēties.

Ja vēlas, var pievienot kanēļa standziņu, pāris krustnagliņas vai anīsa zvaigznīti.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form