Vienkāršais grūbu stūķis ar papriku un kabačiem
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 glāzes
2 glāzes grūbas
grūbas
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
1/2 gab.
1/2 gab. kabacis
kabacis
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja roka neceļas ķēpāties ar gruboto gatavošanu, var ātri sameistarot grūbu stūķi. Turklāt tas arī nebūs tik trekns kā gruboto, jo saldais krējums šajā receptē nav nepieciešams.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grūbas skalo ar aukstu ūdeni tik ilgi, līdz tas vairs nav miltains, bet gan dzidrs. Noskalotās grūbas iemērc siltā ūdenī uz pāris stundām. Izcils variants ir tās iemērkt no rīta pirms došanās uz darbu un pagatavot vakarā. Tās būs uzbriedušas un izvārīsies ievērojami ātrāk.

    Vakarā buljonā vāra grūbas – kā izvārīt izcilu buljonu, lasi šeit. Ja tam nav laika, vienkārši izmanto buljona kubiņu. Labākā metode grūbu vārīšanai ir desmit minūtes tās vārīt, tad izslēgt plīti un atstāt uz desmit minūtēm zem vāka pakarsēties. Tad atkārto šo pašu desmit minūšu kombināciju vēlreiz, un tās būs gatavas!

    Kamēr grūbas vārās, sakarsētā pannā izkausē piciņu sviesta, līdz zeltainumam apcep sīpolus, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu papriku (var izmantot gan sarkanu, gan dzeltenu, lai izskatītos glītāk) un kabaci. Kad dārzeņi apcepušies, arī grūbas būs izvārījušās. Ja nepieciešams, tās nokāš. Pievieno dārzeņiem un kārtīgi apmaisa. Pievieno piparus, pielej sojas mērci. Pāris minūtes pasutina, lai garšas sajaucas. Nogriež uguni un uzliek vāku, lai viss savelkas.

    Vienkāršais grūbu stūķis ar papriku un kabačiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Iesūtījusi: Jana

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form