Vienkāršais kartupeļu sacepums ar kokosriekstu pienu un ķiplokiem
Foto: DELFI
3.2857 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8-10
8-10 kartupeļi
kartupeļi
1
1 kokosriekstu piena bundža
kokosriekstu piena bundža
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas čili
čili
1/2 TK
1/2 TK rīvēta laima miziņa
rīvēta laima miziņa
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Franču nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Kad visas ierastās kartupeļu sacepumu versijas jau apnikušas, ir laiks izmēģināt ko jaunu. Šī recepte ir vienkāršāka par vienkāršu – ir nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas, bet kokosriekstu piens, ķiploki un rīvēta laima miziņa kartupeļiem piešķirs pavisam jaunu, nedaudz eksotisku un nenoliedzami lielisku garšu. Ja netici, izmēģini!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vidēji lielus kartupeļus un ķiplokus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlēs (ir ļoti svarīgi ievērot šo nosacījumu, jo tieši plānās šķēlītes veido sacepuma īpašo struktūru). To visērtāk un ātrāk, protams, būs paveikt ar virtuves kombaina palīdzību. Sakapā čili.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Kartupeļus ar ķiplokiem liek karstumizturīgā veidnē, pievieno čili, laima miziņu, sāli un visu viegli apmaisa, lai kartupeļi nebūtu pieplacināti pie pannas, bet starp šķēlītēm būtu spraugas. Pārlej ar kokosriekstu pienu, liek krāsnī uz 25 minūtēm. Ja nepieciešams, pēdējās minūtēs krāsnij var ieslēgt grila režīmu un paaugstināt temperatūru, lai sacepums augšpusē glīti apbrūnētu.

    Ja vēlas, sacepumam pirms pasniegšanas var pievienot arī kapātu rozmarīnu, timiāna lapiņas vai citus zaļumus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form