Foto: DELFI
Šis vienkārši pagatavojamais pīrāgs ar kraukšķīgo mīklas pamatni un krēmīgu, sulīgu pildījumu īpaši labi garšos ar tasi kūpošas tējas.
80Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gmilti150 gsviests3 gab.olas450 gķirbis100 gbrūnais cukurs1 TKvaniļas cukurs200 mlsaldais krējums2 šķipsnassāls pēc garšaskanēlis naža galsmuskatrieksts, malts

Sagatavošana

1

Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno sāli, samaisa. Tad pievieno istabas temperatūras sviestu un ar rokām sajauc ar miltiem. Pievieno vienu, viegli sakultu olu, mīca mīklu, Kad tā gatava, saveļ mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu.

2

Pa to laiku ķirbi nomizo, atbrīvo no sēklām, sagriež kubiņos, liek katlā, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uz mazas uguns sautē, līdz ķirbis ir mīksts. Ja nepieciešams, nolej lieko ūdeni un sablendē ķirbi viendabīgā masā.

3

Ķirbju biezeni liek bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kanēli, muskatriekstu, saldo krējumu, iepriekš sakultas atlikušās divas olas un visu rūpīgi samaisa.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

5

Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē, liek formā, sabaksta mīklas pamatni ar dakšiņu un liek cepties uz aptuveni 15 minūtēm. Svarīgi no mīklas izveidot diezgan augstas maliņas, kas saturēs pildījumu.

6

Izņem pamatni no krāsns, lej tajā pildījumu un liek cepties uz 45 minūtēm, iepriekš samazinot krāsns temperatūru līdz 180 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!