Vienkāršais mandeļu kēkss ar dzērvenēm un balto šokolādi
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
180 g
180 g sviests
sviests
200 g
200 g cukurs
cukurs
70 g
70 g kokosriekstu-rīsu dzēriens
kokosriekstu-rīsu dzēriens
4
4 lielas olas
lielas olas
150 g
150 g pašbriestošie kviešu milti
pašbriestošie kviešu milti
90 g
90 g mandeļu milti
mandeļu milti
50 g
50 g pekanrieksti (sakapāti)
pekanrieksti (sakapāti)
50 g
50 g dzērvenes
dzērvenes
DEKORAM
100 g
100 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
30 g
30 g sviests
sviests
 
pekanrieksti
pekanrieksti
 
kaltētas dzērvenes
kaltētas dzērvenes
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ziemassvētku receptes
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Baltā šokolāde un dzērvenes būs ne tikai glīts sarkanbaltsarkano krāsu akcents uz svētku galda, bet arī radīs patīkamu saldā un skābā balansu. Lai pagatavotu šādu kēksu, tev būs nepieciešams ne vairāk kā 20 minūtes laika, visu pārējo paveiks cepeškrāsns. Recepti piedāvā "Rimi" gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. Olas sakul ar cukuru.

    Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.

    Pilda ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.

    Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form