Foto: Publicitātes foto
Baltā šokolāde un dzērvenes būs ne tikai glīts sarkanbaltsarkano krāsu akcents uz svētku galda, bet arī radīs patīkamu saldā un skābā balansu. Lai pagatavotu šādu kēksu, tev būs nepieciešams ne vairāk kā 20 minūtes laika, visu pārējo paveiks cepeškrāsns. Recepti piedāvā "Rimi" gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gsviests200 gcukurs70 gkokosriekstu-rīsu dzēriens4 lielas olas150 gpašbriestošie kviešu milti90 gmandeļu milti50 gpekanrieksti (sakapāti)50 gdzērvenes100 gbaltā šokolāde30 gsviests pekanrieksti kaltētas dzērvenes

Sagatavošana

1

Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. Olas sakul ar cukuru.

2

Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.

3

Pilda ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.

4

Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!