Foto: Shutterstock
Vienkāršais medalus, kurš garšo pat alus nedzērājiem.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4.5 lūdens500 gmedus apiņi raugs

Sagatavošana

1

Medu izšķīdina ūdenī un vāra, noņemot putas, līdz šķidrums kļūst dzidrs.

2

Linu drānas maisiņu ar nedaudz apiņiem uzkarina uz katla malas un vāra misu vēl kādu laiku.

3

Atdzisušo šķidrumu salej tīrā mucā un atstāj rūgšanai.

4

Saraudzēto alu var dzert, bet tā garša uzlabosies, ja alus kādu laiku pastāvēs pudelēs vēsā pagrabā.

5

Optimālais pat ir 16 grādi, neiesaka zemāku!

6

Rūgšanas process var iet apmēram 6 dienas, tad var pārliet pudelēs, vēl pēc tik ilga laika (nu 4 dienas) - jau garšot..bet jo ilgāk pastāvēs, jo labāk.

* medalus ir vienkārši garrds...ņemot vērā, ka es alu parasti vispār nedzeru!

Iesūtīja: Mocca

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!