Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams, gaisīgs deserts melleņu laika izbaudīšanai.
10Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

350 mlsaldais krējums3 glāzesmellenes pēc garšascukurs10 gželatīns

Sagatavošana

1

Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un uzbriedina. Ja deserts paredzēts ātrai apēšanai, želatīnu var nepievienot.

2

Pa to laiku saldajam krējumam pievieno cukuru, sakuļ krējumu vijīgās, ne pārlieku stingrās putās. Atsevišķā traukā sablendē mellenes viendabīgā masā.

3

Pievieno melleņu masu putukrējumam un iemaisa. Pievieno izkausētu želatīnu un iemaisa.

4

Lej krēmu deserta trauciņos, glāzēs vai burciņās, piepildot 2/3 trauka. Virsū ber mellenes, līdz trauks pilns.

5

Liek ledusskapī uz 2-3 stundām, lai masa sastingst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!