Foto: Shutterstock
Mājās gatavots musli ir lētāks un veselīgāks nekā veikalā nopērkamie maisījumi, turklāt to tu vari veidot, izvēloties sastāvdaļas, kuras tev patiešām garšo. Sekojot šai receptei, iegūsi aptuveni 1 kilogramu garda un kraukšķīga musli brokastu maisījuma, kurš, pārliets ar pienu, sulu vai jogurtu būs ideāls dienas sākums.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gauzu pārslas (pusi no tām sablendē)50 ggrauzdētas saulespuķu sēklas50 ggrauzdētas ķirbju sēklas50 gnevienmērīgi sasmalcināti valrieksti50 ggrauzdētas sezama sēklas100 grupji sasmalcināti mandeļu kodoli250 gsasmalcināts žāvētu augļu maisījums1 TKmalts kanēlis80 gSviests80 gBrūnais cukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

2

Auzu pārslas un mandeles liek bļodā un samaisa.

3

Katliņā liek sviestu un cukuru un karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad lej klāt auzu pārslu un mandeļu maisījumam un sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa.

4

Maisījumu vienmērīgi izkārto uz cepamās plāts, liek krāsnī uz aptuveni 15–18 minūtēm un, pāris reizes apmaisot cep, līdz pārslas ir zeltainas.

5

Ļauj maisījumam atdzist, tad sajauc to ar pārējām musli sastāvdaļām, un ber slēgtā traukā, kur to uzglabāt pāris nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!