Vienkāršais ogu pīrāgs ar skābā krējuma krēma pildījumu
Foto: Privātais arhīvs
2.9600 25
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
250 g
250 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
100 g
100 g skābs krējums
skābs krējums
150 g
150 g sviests
sviests
PILDĪJUMAM
400 g
400 g skābs krējums
skābs krējums
220 g
220 g cukurs
cukurs
1
1 ola
ola
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
 
ogas vai augļi
ogas vai augļi
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Tortes un kūkas
  • "Šīs visgaršīgākais pīrāgs, ko esmu ēdusi. To var gatavot, pildījumam izvēloties jabkādas ogas vai augļus - gan svaigus, gan saldētus vai konservētus," apgalvo garšīgā "Instagram" konta karineljka saimniece, konditore Karina.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Visas mīklas sastāvdaļas liek bļodā un ar rokām samīca mīklu.

    Mīklu ieklāj ietaukotā cepamajā veidnē, ar pirkstiem izveidojot mīklas maliņas.

    Uz mīklas pamatnes ber ogas vai gabaliņos sagrieztus augļus.

    Gatavo pildījumu. Krējumu, olu, miltus un cukuru sakuļ viendabīgā masā. Pildījumu lej veidnē.

    Cep aptuveni 50-60 minūtes.

    Izņem no krāsns, atdzesē, griež šķēlēs un bauda.

    Vienkāršais ogu pīrāgs ar skābā krējuma krēma pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form