Piena ķīselis ar vaniļu
Foto: DELFI
4.0000 4
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Pavisam vienkāršs un ātri pagatavojams kārums no bērnības – klasiskais piena ķīselis. To var pagatavot tāpat vai pievienot karstajam ķīselim rozīnes vai riekstus, ja ir vēlēšanās.

Katliņā ielej 400 mililitrus no nepieciešamā piena un uz lēnas uguns karsē. Pienā iemaisa arī cukuru un vaniļas ekstraktu.

Atsevišķā trauciņā ielej atlikušo pienu un izšķīdina tajā kartupeļu cieti.

Kad katliņā karstais piens viegli kūp, tajā iemaisa pienu, kas sajaukts ar cieti. Ķīseli maisot karsē, līdz tas sabiezē – brīdī, kad uzmet pirmo burbuli, būs gatavs.

Gatavo ķīseli nedaudz atdzesē un bauda tāpat, ar riekstiem, rozīnēm vai aukstu pienu.

Lai labi garšo!

Comment Form