60Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 kgplūmes1 kgcukurs200 mlūdens
Sagatavošana
1
Ieber plūmes katlā, pielej nedaudz ūdens* (lai nepiedeg) - tad uzvāra, noņem putas. Kad plūmes izjukušas, ņem caurduri, uzliek uz katla un izberž caur sietu plūmju biezumus - tā, lai kauliņi** un miziņas paliek sietā.
2
Plūmju masu atkal liek katlā vārīties, maisot pieber cukuru, kad cukurs izkusis, tad džems ir gatavs. Lej sterilizētās burciņās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju un ļauj atdzist.
*ievārījuma biezumu, lai sanāktu džems - pieregulē ar ūdens daudzumu.
**no kauliņiem un mizām, pielejot ūdeni, vēlāk uzvāra gardu kompotu vai ķīseli.
Iesūtīja: deivucis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit