Vienkāršais rīsu-biezpiena sacepums
Foto: Privātā arhīva foto
3.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g biezpiens
biezpiens
120 g
120 g rīsi
rīsi
2
2 olas
olas
60 g
60 g mandeļu vai kviešu milti
mandeļu vai kviešu milti
4-5 ĒK
4-5 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
pēc garšas
pēc garšas vaniļas ekstrakts vai cukurs
vaniļas ekstrakts vai cukurs
pēc garšas
pēc garšas rozīnes
rozīnes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Saldie sacepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārši pagatavojams rīsu-biezpiena sacepums, kas garšos gluži kā bērnudārza vai skolas gados baudītais. Recepti iesaka Vineta Vīksna.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rīsus noskalo vairākos ūdeņos un izvāra, lai būtu irdeni, bez lieka mitruma, un atdzesē.

    Atmēra rīsus krūzītē un ber katlā, pārlej rīsiem divtik daudz auksta ūdens, cik krūzītē bija rīsu. Kad ūdens sāk burbuļot, nogriež liesmu līdz minimumam, katlam uzliek vāku un vāra 14 minūtes, tad noņem katliņu no uguns, rīsus atdzesē un samaisa.

    Biezpienu un cukuru saberž ar dakšiņu vai iztrin caur sietu, pieliek cepampulveri, iemaisa olas, pieliek miltus, vaniļu, rozīnes, atdzesētus rīsus.

    Visu sajauc un liek cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī 40-50 minūtes. Uz beigām, kad virsiņa jau apcepusies, pārklāj ar foliju, lai sacepums vidū izcepas.

    Pasniedz ar dzērveņu ķīseli (recepti atradīsi – te).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form