Vienkāršais rīsu-biezpiena sacepums
Foto: Privātā arhīva foto
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Vienkārši pagatavojams rīsu-biezpiena sacepums, kas garšos gluži kā bērnudārza vai skolas gados baudītais. Recepti iesaka Vineta Vīksna.

Rīsus noskalo vairākos ūdeņos un izvāra, lai būtu irdeni, bez lieka mitruma, un atdzesē.

Atmēra rīsus krūzītē un ber katlā, pārlej rīsiem divtik daudz auksta ūdens, cik krūzītē bija rīsu. Kad ūdens sāk burbuļot, nogriež liesmu līdz minimumam, katlam uzliek vāku un vāra 14 minūtes, tad noņem katliņu no uguns, rīsus atdzesē un samaisa.

Biezpienu un cukuru saberž ar dakšiņu vai iztrin caur sietu, pieliek cepampulveri, iemaisa olas, pieliek miltus, vaniļu, rozīnes, atdzesētus rīsus.

Visu sajauc un liek cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī 40-50 minūtes. Uz beigām, kad virsiņa jau apcepusies, pārklāj ar foliju, lai sacepums vidū izcepas.

Pasniedz ar dzērveņu ķīseli (recepti atradīsi – te).

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form