Vienkāršais un ātrais maltās gaļas un dārzeņu sautējums
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
5 gab.
5 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
1 kg
1 kg maltā gaļa
maltā gaļa
1 kg
1 kg burkāni
burkāni
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
1 gab.
1 gab. kāpostgalva (neliela)
kāpostgalva (neliela)
200 g
200 g zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
pēc garšas
pēc garšas sviests
sviests
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
persilāde
persilāde
 
maltās gaļas garšviela
maltās gaļas garšviela
 
sarkanās paprikas garšviela
sarkanās paprikas garšviela
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Mums ir jābūt gataviem, ka temperatūra drīz vien atkal pazemināsies (lai cik ļoti to nevēlamies), tāpēc piedāvājam sātīgu un reizē sildošu vakariņu recepti – maltās gaļas dārzeņu sautējumu. Vienkārša, ātri pagatavojama, liesa un veselīga maltīte!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šo sautējumu mūsmājās gatavojam multivārāmajā katlā (bez liekām rūpēm – visu ieliek katlā un uz 30 minūtēm sakām "atā"), taču esam arī izmēģinājuši gatavot katlā uz plīts – un viss arī tad izdevās lieliski!

    Vispirms sākam ar sagatavošanās darbiem – kartupeļus un burkānus nomizo, kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus pabiezās ripiņās, kāpostu strēmelītēs. Sīpolu nomizo un sīki sasmalcina, to pašu dara arī ar ķiploku daiviņām.

    Sākam gatavot! Multivārāmajā katlā sakarsētā sviestā apcep sīpolus un ķiplokus.

    Pēc laika pievieno malto gaļu, kas papildināta ar garšvielām – sāli, pipariem, persilādi, maltās gaļas garšvielu un sarkanās paprikas garšvielu. Kad gaļa ir apcepusies, pielej glāzi ūdens.

    Vienkāršais un ātrais maltās gaļas un dārzeņu sautējums
    Foto: DELFI

    Multivārāmo katlu iestata uz sautēšanās režīmu, savukārt, ja ēdienu gatavo uz plīts, pagriež tai mazāku uguni. Katlā pievieno dārzeņus (kartupeļus, burkānus, zaļos zirnīšus un kāpostu). Visu labi samaisa!

    Katlu aizver un atstāj visu lēni sautēties, līdz kartupeļi ir mīksti – aptuveni 30 minūtes.

    Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Un klāt, protams, pievienojot krējumu (sautējums bez tā nav iedomājams!)


    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form