Foto: DELFI
Mums ir jābūt gataviem, ka temperatūra drīz vien atkal pazemināsies (lai cik ļoti to nevēlamies), tāpēc piedāvājam sātīgu un reizē sildošu vakariņu recepti – maltās gaļas dārzeņu sautējumu. Vienkārša, ātri pagatavojama, liesa un veselīga maltīte!

Šo sautējumu mūsmājās gatavojam multivārāmajā katlā (bez liekām rūpēm – visu ieliek katlā un uz 30 minūtēm sakām "atā"), taču esam arī izmēģinājuši gatavot katlā uz plīts – un viss arī tad izdevās lieliski!

45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 gab.sīpoli5 gab.ķiploku daiviņas1 kgmaltā gaļa1 kgburkāni1 kgkartupeļi1 gab.kāpostgalva (neliela)200 gzaļie zirnīši pēc garšassviests sāls pipari persilāde maltās gaļas garšviela sarkanās paprikas garšviela

Sagatavošana

1

Vispirms sākam ar sagatavošanās darbiem – kartupeļus un burkānus nomizo, kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus pabiezās ripiņās, kāpostu strēmelītēs. Sīpolu nomizo un sīki sasmalcina, to pašu dara arī ar ķiploku daiviņām.

2

Sākam gatavot! Multivārāmajā katlā sakarsētā sviestā apcep sīpolus un ķiplokus.

3

Pēc laika pievieno malto gaļu, kas papildināta ar garšvielām – sāli, pipariem, persilādi, maltās gaļas garšvielu un sarkanās paprikas garšvielu. Kad gaļa ir apcepusies, pielej glāzi ūdens.

Foto: DELFI
4

Multivārāmo katlu iestata uz sautēšanās režīmu, savukārt, ja ēdienu gatavo uz plīts, pagriež tai mazāku uguni. Katlā pievieno dārzeņus (kartupeļus, burkānus, zaļos zirnīšus un kāpostu). Visu labi samaisa!

5

Katlu aizver un atstāj visu lēni sautēties, līdz kartupeļi ir mīksti – aptuveni 30 minūtes.

6

Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Un klāt, protams, pievienojot krējumu (sautējums bez tā nav iedomājams!)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!