Vienkāršāk par vienkāršu – sulīgā jogurta kūka franču gaumē
Foto: Shutterstock
2.8571 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Vai atceries, kāda bija pirmā kūka, ko pagatavoji? Daudzi mazie francūži sper pirmos soļus konditorejas pasaulē, gatavojot vienkāršu jogurta kūku jeb "gâteau au yaourt", kuras burvība slēpjas elegantā vienkāršībā un izcilā rezultātā. Šī nu reiz ir recepte, kas gluži vienkārši nevar neizdoties!

Ja nevēlies ķēpāties ar produktu daudzumu mērīšanu un svēršanu, seko mazo francūžu piemēram, kā mēru izmantojot 250 ml jogurta trauciņu un skaiti līdzi: viens trauciņš jogurta, divi trauciņi cukura, trīs trauciņi miltu...

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež kēksa vai kūkas veidni ar sviestu vai eļļu. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu.

Bļodā ber miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un citrona miziņu. Visu samaisa.

Nelielā bļodā ar dakšu viegli sakuļ olas ar jogurtu, eļļu un citronu sulu. Tad pievieno lielās bļodas saturam un visu samaisa ar karoti.

Cep aptuveni 50 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti – ja, iebakstot kūkā, irbulītis izvelkot ir sauss, kūka ir gatava.

Padoms: citronu receptē vari aizstāt ar apelsīnu, laimu vai mandarīnu, kā arī papildināt kūkas mīklu ar vaniļas ekstraktu vai šķipsnu muskatrieksta.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form