Foto: Shutterstock
Vai atceries, kāda bija pirmā kūka, ko pagatavoji? Daudzi mazie francūži sper pirmos soļus konditorejas pasaulē, gatavojot vienkāršu jogurta kēksu jeb "gâteau au yaourt", kura burvība slēpjas elegantā vienkāršībā un izcilā rezultātā. Šī nu reiz ir recepte, kas gluži vienkārši nevar neizdoties!

Ja nevēlies ķēpāties ar produktu daudzumu mērīšanu un svēršanu, seko mazo francūžu piemēram, kā mēru izmantojot 250 ml jogurta trauciņu un skaiti līdzi: viens trauciņš jogurta, divi trauciņi cukura, trīs trauciņi miltu...

45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gbezpiedevu jogurts1 citrons400 gcukurs80 mleļļa ar neitrālu garšu2 olas375 gmilti2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež kēksa vai kūkas veidni ar sviestu vai eļļu. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu.

2

Bļodā ber miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un citrona miziņu. Visu samaisa.

3

Nelielā bļodā ar dakšu viegli sakuļ olas ar jogurtu, eļļu un citronu sulu. Tad pievieno lielās bļodas saturam un visu samaisa ar karoti.

4

Cep aptuveni 50 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti – ja, iebakstot kēksā, irbulītis izvelkot ir sauss, kēkss ir gatavs.

Padoms: citronu receptē vari aizstāt ar apelsīnu, laimu vai mandarīnu, kā arī papildināt mīklu ar vaniļas ekstraktu vai šķipsnu muskatrieksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!