Vienkāršās aknu kotletes
Foto: Shutterstock
2.3333 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g aknas
aknas
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
50 g
50 g rīvmaize + apviļāšanai
rīvmaize + apviļāšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
tauki vai sviests cepšanai
tauki vai sviests cepšanai
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Klasisko kotlešu cienītājiem vērts savu ēdienkarti dažādot ar šādām kotletēm, kas visai iecienītas bija pirms daudziem gadiem, bet nepelnīti aizmirstas mūsdienu virtuvē. Aknu kotlešu gatavošanai var izmantot vistas, cūkas un arī liellopa aknas, atkarībā no gaumes. Vairāk par aknu piemērošanu ēdienam un to gatavošanu var lasīt šeit.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Aknām novelk plēvi un tās samaļ gaļas mašīnā.

    Malto masu sajauc ar izkausētu sviestu, olu, sāli, smalki sakapātiem sīpoliem un rīvmaizi, nedaudz pietaupot apviļāšanai. Visu rūpīgi samaisa, veidojot viendabīgu masu.

    Ar rokām veido plācenīšus, apviļā tos rīvmaizē un cep sakarsētos taukos vai sviestā no abām pusēm brūnus.

    Pasniedz ar skābo krējumu vai tomātu mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Kotletes Aknas Olas Rīvmaize Sāls Sīpoli Sviests Ikdienas maltītei Mārtiņdienas cienasts Pannā cepts ēdiens Pusdienas Vakariņas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form