Medus un sviesta mīklas piparkūkas
Foto: Brigita Dambe, www.lostinpattern.com
2.4286 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Smaržīga un garda mīkla piparkūkām, kuras pagatavošana neprasa daudz laika. Svarīgākais – mīklu pietiekami ilgi pirms cepšanas noturēt. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe.

Pirms ķeras pie mīklas gatavošanas, sajauc visas piparkūku garšvielu maisījumam nepieciešamās sastāvdaļas kopā.

Katliņā uz nelielas uguns izkausē sviestu, pievieno medu un cukuru. Karsē, bet nevāra – masu maisa ar koka karoti, līdz cukurs izkusis.

Pēc tam pievieno trīs ceturtdaļas no visiem miltiem, cepamo pulveri un divas ēdamkarotes no garšvielu maisījuma. Pievieno arī olas. Ar mikseri lēnā režīmā visu sakuļ.

Atlikušos miltus izbārsta uz galda virsmas, liek miltiem virsū piparkūku mīklu un mīca ar rokām, kamēr tā vairs nelīp pie pirkstiem (aptuveni 15 minūtes).

Padoms: mīklu mīcot, nevajag izmantot vairāk miltu, kā norādīts, citādi to būs par daudz un piparkūkas sanāks cietas.

Piparkūku mīklu pēc tam ar rokām saveido taisnstūra formā, aptin ar pārtikas plēvi un notur ledusskapī vai tumšā un vēsā vietā trīs dienas.

Kad pienācis laiks cept piparkūkas, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Mīklu plāni izrullē, izgriež vēlamās formiņas, apsmērē tās ar sakultu olu un cep 4-6 minūtes, rūpīgi vaktējot, lai nesadeg.

Kad piparkūkas gatavas, tās atdzesē.

Gatavo glazūru

Olu baltumu sakuļ, iecilā stingajās putās pūdercukuru un pievieno pavisam nedaudz citronu sulas. Visu samaisa.

Glazūru klāj uz atdzesētām piparkūkām un ļauj sastingt. Var dekorēt ar magoņu sēkliņām, kaltētām rožlapiņām, cukura graudiņiem vai ko citu.

Source

Tasty

Tags

Piparkūku mīkla Anīss Cepamais pulveris Cukurs Ingvers Kanēlis Kardamons Krustnagliņas Kviešu milti Medus Melnie pipari Muskatrieksts Olas Pūdercukurs Sviests Cepeškrāsns Vārīšana Cepumi Dažādas mīklas Ēdieni veģetāriešiem Pasniegt atdzesētu Pusdienas Vakariņas Ziemassvētku receptes viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form