Medus un sviesta mīklas piparkūkas
Foto: Brigita Dambe, www.lostinpattern.com
2.6667 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
2
2 olas
olas
300 g
300 g cukurs
cukurs
200 g
200 g medus
medus
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
500-600 g
500-600 g kviešu milti
kviešu milti
1
1 ola (apsmērēšanai)
ola (apsmērēšanai)
Garšvielu maisījumam:
1 TK
1 TK malti pipari
malti pipari
1 TK
1 TK kardamons
kardamons
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK krustnagliņas
krustnagliņas
1 TK
1 TK muskatrieksts
muskatrieksts
1 TK
1 TK kaltēta apelsīnu miziņa (rīvēta)
kaltēta apelsīnu miziņa (rīvēta)
1 TK
1 TK ingvers (sarīvēts)
ingvers (sarīvēts)
1 TK
1 TK anīss (malts)
anīss (malts)
Glazūrai:
1
1 olas baltums
olas baltums
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
 
pavisam nedaudz citronu sula
pavisam nedaudz citronu sula
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Smaržīga un garda mīkla piparkūkām, kuras pagatavošana neprasa daudz laika. Svarīgākais – mīklu pietiekami ilgi pirms cepšanas noturēt. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms ķeras pie mīklas gatavošanas, sajauc visas piparkūku garšvielu maisījumam nepieciešamās sastāvdaļas kopā.

    Katliņā uz nelielas uguns izkausē sviestu, pievieno medu un cukuru. Karsē, bet nevāra – masu maisa ar koka karoti, līdz cukurs izkusis.

    Pēc tam pievieno trīs ceturtdaļas no visiem miltiem, cepamo pulveri un divas ēdamkarotes no garšvielu maisījuma. Pievieno arī olas. Ar mikseri lēnā režīmā visu sakuļ.

    Atlikušos miltus izbārsta uz galda virsmas, liek miltiem virsū piparkūku mīklu un mīca ar rokām, kamēr tā vairs nelīp pie pirkstiem (aptuveni 15 minūtes).

    Padoms: mīklu mīcot, nevajag izmantot vairāk miltu, kā norādīts, citādi to būs par daudz un piparkūkas sanāks cietas.

    Piparkūku mīklu pēc tam ar rokām saveido taisnstūra formā, aptin ar pārtikas plēvi un notur ledusskapī vai tumšā un vēsā vietā trīs dienas.

    Kad pienācis laiks cept piparkūkas, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Mīklu plāni izrullē, izgriež vēlamās formiņas, apsmērē tās ar sakultu olu un cep 4-6 minūtes, rūpīgi vaktējot, lai nesadeg.

    Kad piparkūkas gatavas, tās atdzesē.

    Gatavo glazūru

    Olu baltumu sakuļ, iecilā stingajās putās pūdercukuru un pievieno pavisam nedaudz citronu sulas. Visu samaisa.

    Glazūru klāj uz atdzesētām piparkūkām un ļauj sastingt. Var dekorēt ar magoņu sēkliņām, kaltētām rožlapiņām, cukura graudiņiem vai ko citu.

    Tags

    Piparkūku mīkla Piparkūkas Cepumi Dažādas mīklas Anīss Cepamais pulveris Cukurs Ingvers Kanēlis Kardamons Krustnagliņas Kviešu milti Medus Melnie pipari Muskatrieksts Olas Pūdercukurs Sviests Cepeškrāsns Vārīšana Ēdieni veģetāriešiem Pasniegt atdzesētu Pusdienas Vakariņas Ziemassvētku receptes viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form