Foto: Shutterstock

Šīs nu ir tā piparkūku mīkla, kuras pagatavošana prasīs pavisam īsu laika sprīdi un nebūs pat jāatdzesē ledusskapī. Rezultātā sanāks garšīgi piparkūkcepumi, ko ātri apēst kopā ar karstu tējas krūzi vai karstvīnu.

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

170 gmargarīns cepšanai220 gbrūnais cukurs2 olas0.5 TKmaltas krustnagliņas0.5 TKkanēlis0.5 TKmalts ingvers570 gmilti1 TKdzēsta soda0.5 TKcepamais pulveris

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 grādiem.

2

Sajauc kopā margarīnu un brūno cukuru, lai veidotos gaisīga masa. Pievieno olas.

3

Atsevišķā traukā sajauc kopā miltus ar krustnagliņām, kanēli, ingveru, sodu un cepamo pulveri.

4

Pēc tam sausās sastāvdaļas pakāpeniski pievieno margarīna un olu masai, līdz veidojas vienmērīga mīkla. Maisīšana var prasīt kādu laiku un roku veiklību.

5

Kad mīkla sajaukta, to izrullē uz cepamā papīra vai ar miltiem apkaisītas virsmas.

6

Ar formiņām izspiež daudz jo daudz piparkūkas. Tās var apkaisīt ar pūdercukuru vai kanēli.

7

Tās pēc tam saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

8

Piparkūkas liek cepeškrāsnī un cep 8-10 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās.

9

Gatavās piparkūkas ņem laukā no cepeškrāsns, atdzesē un dekorē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!