Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pašgatavoti olīveļļas krekeri garšos daudz labāk kā veikalā pirktie. Tie ir vienkārši pagatavojami, turklāt krekerus vari papildināt ar rozmarīnu, timiānu vai citiem garšaugiem, lai piešķirtu tiem dažādas garšu nianses. Kraukšķīgie kumosiņi būs ideāli pasniegšanai ar dažādām uzkodu mērcēm.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
375 mlmanna375 mlmilti1 TKsāls250 mlsilts ūdens85 mlolīveļļa

Sagatavošana

1

Bļodā ber mannu, miltus, sāli un samaisa. Pievieno ūdeni, eļļu un mīca, līdz iegūta viendabīga, viegli lipīgas konsistences mīkla.

2

Savirpina mīklu garenā "desiņā", sadala ar nazi 12 daļās. Katru daļu saveļ bumbiņā. Bumbiņas apglauda ar eļļā samitrinātām plaukstām, saliek lēzenā traukā, pārklāj ar drāniņu un "atpūtina" 45 minūtes.

3

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Katru mīklas bumbiņu izrullē iespējami plānā aplītī. Ja tev ir pastas mašīna, liec to lietā!

4

Cepamo plāti viegli pārkaisa ar miltiem, liek uz tās mīklas aplīšus, ko sadursta ar dakšu, lai mīkla cepšanās laikā nepūstos. Pārkaisa aplīšus ar rupjo sāli, kapātiem garšaugiem, rīvētu sieru, sezama sēkliņām vai citām piedevām.

5

Liek krāsnī un cep, līdz krekeri ir zeltaini – aptuveni 5 minūtes. Tad izņem tos no krāsns, noņem no plāts, liek cepties nākamos, līdz visi krekeri ir izcepti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!