Vienkāršie mājas krekeri
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Pašgatavoti olīveļļas krekeri garšos daudz labāk kā veikalā pirktie. Tie ir vienkārši pagatavojami, turklāt krekerus vari papildināt ar rozmarīnu, timiānu vai citiem garšaugiem, lai piešķirtu tiem dažādas garšu nianses. Kraukšķīgie kumosiņi būs ideāli pasniegšanai ar dažādām uzkodu mērcēm.

Bļodā ber mannu, miltus, sāli un samaisa. Pievieno ūdeni, eļļu un mīca, līdz iegūta viendabīga, viegli lipīgas konsistences mīkla.

Savirpina mīklu garenā "desiņā", sadala ar nazi 12 daļās. Katru daļu saveļ bumbiņā. Bumbiņas apglauda ar eļļā samitrinātām plaukstām, saliek lēzenā traukā, pārklāj ar drāniņu un "atpūtina" 45 minūtes.

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Katru mīklas bumbiņu izrullē iespējami plānā aplītī. Ja tev ir pastas mašīna, liec to lietā!

Cepamo plāti viegli pārkaisa ar miltiem, liek uz tās mīklas aplīšus, ko sadursta ar dakšu, lai mīkla cepšanās laikā nepūstos. Pārkaisa aplīšus ar rupjo sāli, kapātiem garšaugiem, rīvētu sieru, sezama sēkliņām vai citām piedevām.

Liek krāsnī un cep, līdz krekeri ir zeltaini – aptuveni 5 minūtes. Tad izņem tos no krāsns, noņem no plāts, liek cepties nākamos, līdz visi krekeri ir izcepti.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form