
Ja ledusskapī vai pieliekamajā ir konservēti turku zirņi, tad no tiem var pagatavot dažādus ēdienus – gan saldus, gan arī sāļus. Šoreiz izvēle krita par labu sāļajiem turku zirņu plācenīšiem, kuru pagatavošana ir gaužām vienkārša.
Zirņiem nolej šķidrumu, tos sablendē. Starp citu – nelej ārā šķidrumu, jo no tā var pagatavot debešķīgi gardus bezē cepumus. Kā to izdarīt, lūko šeit.
Masai pievieno olu, sāli, piparus vai citas garšvielas, visu samaisa.
Pieber masai pilngraudu miltus ar kaudzīti. Visu samaisa.
Ar rokām vai ar karotes palīdzību veido plācenīšus, kurus liek pannā iepriekš sakarsētā eļļā.
Cep zeltaini brūnus no abām pusēm.
Pasniedz ar zaļumiem, krējumu vai ķiploku mērcīti.
Lai labi garšo!