Foto: Shutterstock
Vēl viens veids, kā pagatavot ābolus, kas vēl nav apēsti svaigā veidā. Šādi sacepti āboli gredzeni, tie apēdīsies zibens ātrumā.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
0.5 lpiens vai ūdens25 gpresēts raugs2 olas100 gcukurs130 gmilti naža galssoda šķipsnasāls āboli1 leļļa

Sagatavošana

1

Raugu sadrupina nelielā bļodiņā, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un 2 ēdamkarotes piena vai ūdens. Atstāj uz kādu brīdi raugu siltumā izšķīst.

2

Saputo olas ar cukuru, pievieno miltus, sodu un samaisa viendabīgā mīklā.

3

Iemaisa raugu.

4

Pārklāj ar dvielīti bļodu un liek siltā vietā uzrūgt.

5

Kamēr mīkla rūgst, nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlītēs.

6

Kad mīkla uzrūgusi, katlā ielej eļļu, uzkarsē, ņem ar dakšiņu ābola šķēlīti, apviļā uzrūgušajā mīklā, liek karstajā eļļā un cep no abām pusēm zeltaini brūnus ābolu gredzenus.

7

Gatavus liek sietiņā vai uz papīra salvetēm, lai notek liekā eļļa.

8

Ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!