Āpgāztais ābolu kēkss – sulīgs, pūdercukurots kārums, kas kusīs mutē, baudot ar tasi aromātiskas tējas vai kafijas.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
Olu baltumiem piemet šķipsnu sāls un sāk kult. Sakuļ putās un pakāpeniski pievieno cukuru. Turpina kult, līdz baltumus sakuļ stingrās putās.
Pievieno olu dzeltenumus un iecilā.
Pievieno miltus un iecilā, bet aktīvi nemaisa. Lēnām iecilā mīklā, līdz milti iemaisīti.
Kēksa veidni ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Mīklu lej veidnē, virsū liek nomizotus, šķēlēs sagrieztus ābolus.
Padoms: cepšanai var izmantot arī kūkas veidni ar izņemamu apakšu.
Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 45-50 minūtes.
Izņem no krāsns, atdzesē, izgāž no veidnes uz šķīvja, lai ābolu kārta būtu apakšā. pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesūtīja: Lora