Foto: Vija Kilbloka

Izdevniecības Zvaigzne ABC vadītājas Vijas Kilblokas izcilās spējas virtuvē un talants uzburt neticami gardas kūkas ir zināms ne tikai ģimenē un izdevniecībā. Laiku pa laikam Vijas “Facebook” draugi un paziņas izlūdzas kādu Vijas gardā darinājuma recepti – un te nu ir: pilnīgi neatvairāma putukrējuma rulete, soli pa solim.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

7 gab.olas7 ĒKcukurs pēc garšasvaniļas ekstrakts200 mlsaldais krējums7 ĒKmilti pēc garšasbrūkleņu ievārījums1 gab.banāns pēc garšasogas garnēšanai

Sagatavošana

1

Sāku ar to, ka ieslēdzu cepeškrāsni, lai tā kārtīgi iekarst. Sagatavoju pannu un izkārtoju nepieciešamos produktus - septiņas olas, cukuru, miltus, vaniļu, putukrējumu, brūkleņu ievārījumu, banānu. Olas sadala baltumā un dzeltenumā.
Te ir viss nepieciešamais, ogas paņemšu no saldētavas tieši pirms garnēšanas.

Foto: Vija Kilbloka
2

Uz 7 olu dzeltenumiem liek 7 strīķētas ēdamkarotes cukura. Piepilina vaniļu.

Foto: Vija Kilbloka
3

Sāk ar baltuma kulšanu, tad mikseri pārliek dzeltenumā bez mazgāšanas. Otrādi nedrīkst, tad baltums nesakulsies.

Foto: Vija Kilbloka
4

Sakultajā olas dzeltenumā ieliek 7 strīķētas ēdamkarotes miltu. Man ir veco laiku pareizā izmēra karotes. Samaisa.

Foto: Vija Kilbloka
5

Milti iemaisīti. Jāliek klāt sakultais olas baltums.

Foto: Vija Kilbloka
6

Iecilāju olas baltumu.

Foto: Vija Kilbloka
7

Mīkla gatava, nedrīkst ne brīdi kavēties, tā jālej uz pannas. Ja vilcinās, mīkla zaudē gaisīgumu un biskvīta vietā sanāks pankūka. Tādēļ arī cepeškrāsnij jābūt sakarsušai

Foto: Vija Kilbloka
8

Izleju mīklu.

Foto: Vija Kilbloka
9

Izlīdzinu mīklu. Šauju karstā cepeškrāsnī.

Foto: Vija Kilbloka
10

Karstā gaisa režīms. 170 grādu.

Foto: Vija Kilbloka
11

Kamēr biskvīts cepas, kuļu putukrējumu. Cukuru lieku ļoti maz, jo ruletē būs salds ievārījums.

Foto: Vija Kilbloka
12

Septiņās minūtēs biskvīts gatavs, par to liecina arī smarža, kas sāk izplatīties.

Foto: Vija Kilbloka
13

Biskvīts ātri atdziest un nedaudz saplok.

Foto: Vija Kilbloka
14

Apgriežu biskvītu uz otru pusi. Tā kā es pannā klāju silikona pamatnīti, biskvīts nepielīp.

Foto: Vija Kilbloka
15

Smērēju brūkleņu ievārījumu. Šogad man sava nebija, tādēļ lietoju pirkto.

Foto: Vija Kilbloka
16

Lieku sleju ar banāna šķēlītēm, kas dos maigu krēmīgumu.

Foto: Vija Kilbloka
17

Pa virsu banāniem - putukrējums. Kad rullē, putukrējums padodas uz priekšu, tādēļ tas nav jāklāj pa visu biskvītu.

Foto: Vija Kilbloka
Foto: Vija Kilbloka
18

Ruleti nosēdina uz salaiduma līnijas.

Foto: Vija Kilbloka
19

Var smērēt ar putukrējumu arī pilnīgi visu ruletes virsmu un tās sānus vēl nokaisīt ar karamelizētām auzu pārslām. Es šoreiz smērēju tikai virsmu, ko apkaisīšu ar sasalušām meža zemenēm un smiltsērkšķiem.

Foto: Vija Kilbloka
Foto: Vija Kilbloka
Foto: Vija Kilbloka

Rulete uz kādu pusstundiņu, stundiņu jānoliek aukstumā. Otrā dienā, kad rulete savilkusies, tā garšo citādi, daži saka, ka pat labāk, bet man tā garšo vislabāk uzreiz.

Foto: Vija Kilbloka
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!