Vilītes medus kūka ar notecināto krējumu
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei:
170 g
170 g cukurs (ja ņemsi brūno, kūka būs tumšāka)
cukurs (ja ņemsi brūno, kūka būs tumšāka)
420 g
420 g milti
milti
100 g
100 g sviests
sviests
2 gab.
2 gab. olas
olas
70 g
70 g medus
medus
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
Krēmam:
70 g
70 g pūdercukurs
pūdercukurs
1300 g
1300 g skābais krējums
skābais krējums
3 ĒK
3 ĒK rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
1 ĒK
1 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Medus kūka ir lieliska alternatīva klasiskajam biskvītam, ko izmanto par kūku pamatu. Arī medus kūku var izgreznot ar sviesta rozēm, ogām, augļiem un makarūniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo krējumu! Krējumu ielej sietā, kas izklāts ar marli, un ļauj divas dienas notecēt liekajam šķidrumam, rezultātā iegūstot krēmsiera konsistenci. Tecināšanas procesa laikā trauks ar krējumu tiek turēts ledusskapī.

    Cep pamatni! Olas samaisa ar cukuru un sviestu. Visu karsē katliņā, līdz cukurs izkūst.

    Mazā katliņā karsē medu un dzeramo sodu, līdz masa kļūst putaina un brūna.

    Olu, cukura un sviesta masu sajauc kopā ar medus un sodas masu. Kad tas izdarīts, masai klāt piesijā miltus un izveido mīklu, ko sadala piecās daļās un izveido bumbiņas.

    Katru bumbiņu izveltnē apmēram 5 mm biezumā. Ņem talkā pannu ar noņemamām malām un piegriez izveltnēto mīklu pannas diametrā.

    Cep cepeškrāsnī (150-180 grādos) apmēram 5-10 minūtes. Rezultātā tiek iegūti pieci piparkūku cietības apļi.

    Smērē, atpūtini un rotā! Notecināto skābo krējumu saputo ar cukuru, vaniļu un rīvētu citrona miziņu.

    Pūdercukuru drīkst arī izlaist, jo pati kūkas pamatne ir salda, bet – ja esi kārumnieks, tad atstāj!

    Krēmu smērē starp izceptajiem apļiem, atstājot krēmu arī kūkas virsmas un malu nosmērēšanai.

    Sasmērēto kūku liek ledusskapī uz vismaz 6- 8 stundām, tad ar naža palīdzību pielīdzina kūkas sānus, nogriežot lieko. Pārsmērē kūkas sānus un virsmu ar krēmu. Rotā pēc savas gaumes, vēlēšanās un iespējām.

    Starp citu!

    Kūkas virsmu un malas var apbērt ar atgriezumiem, kas palikuši no dižcepumu cepšanas, tādējādi kūka iegūs savu klasisko izskatu. Lielākam vintage efektam var rotāt ar marmelādes gabaliņiem.

    Jo plānāk izrullēsi mīklu, jo vairāk apļu sanāks, un tie ātrāk izcepsies, līdz ar to mazāk laika būs nepieciešams, lai kūka ievilktos.

    Kūku var bagātināt ar skābu ievārījumu, to iesmērējot virs krējuma.

    Izceptos medus kūkas dižcepumus var uzglabāt slēgtā traukā vairākas dienas pirms smērēšanas, tādējādi sadalot kūkai paredzēto gatavošanas laiku.

    Kūku var veidot ne tikai apļa, bet arī kvadrāta, taisnstūra, trijstūra un jebkurā citā formā.

    Izcepot mazus apaļus cepumiņus, varēsi pagatavot vienas porcijas mini medus kūciņu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form