Foto: Shutterstock
Lazanja, kuru gluži nevar par tādu nodēvēt, jo klasiskās lazanjas plāksnes aizstātas ar plāni sagrieztām cukīni šķēlēm. Sātīga, garda un ļoti barojoša maltīte vakariņām.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gliellopa maltā gaļa1 sīpols3 ķiploka daiviņas1 bundža konservēti tomāti olīveļļa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari2 ĒKbaziliks3 cukīni1 ola1 saujasarīvēts cietais siers400 gsarīvēta mocarella

Sagatavošana

1

Lielā pannā uzkarsē pavisam nedaudz eļļas. Pannā liek malto gaļu, pieber nedaudz sāli un gaļu apbrūnina piecas minūtes, līdz tā vairs nav sārta. Pēc tam malto gaļu pārliek kādā traukā, bet pannu izskalo.

2

Tajā pašā pannā uz vidējas uguns uzkarsē ēdamkaroti olīveļļu. Tajā apcep sakapātu sīpolu, līdz tas caurspīdīgs. Tad pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un izkarsē aptuveni minūti.

3

Kad tas paveikts, pannā saber atpakaļ apbrūnināto gaļu un pievieno sakapātus konservētos tomātus, kā arī sāli un piparus, ja nepieciešams. Izteiktākam aromātam pievieno arī sakapātu svaigo baziliku. Mērci pannā karsē, līdz tā izsulojusies un sabiezējusi, ik pa laikam apmaisot (ne ilgāk par 25 minūtēm).

4

Kamēr mērce gatavojas, sagatavo cepamtrauku – to iesmērē ar olīveļļu. Cukīni nogriež galus un ar mandolīnas vai dārzeņu naža palīdzību sagriež plānās, gareniskās šķēlēs. Cukīni šķēles apkaisa ar sāli un ļauj tām nostāvēt dažas minūtes.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

6

Nelielā bļodiņā sajauc sakultu olu, sarīvētu cieto sieru un mocarellu.

7

Kārto "lazanju" traukā – vispirms izklāj pamatni ar cukīni šķēlēm. Tad virsū izklāj maltās gaļas mērci. Virs mērces atkal liek cukīni šķēles, bet virs tām – siera un olas masu. Tad virs siera masas liek atlikušo kārtu malto gaļu, bet virs tās izkārto cukīni šķēles. Visam pāri izklāj atlikušo siera un olas masu. Taču ar kārtām var variēt, kā tīk, ja cukīni šķēlīšu pietiek.

8

Cepamtraukam uzliek folijas sloksni un liek krāsnī cepties 30 minūtes. kad laiks pagājis, noņem foliju un cep vēl 15–20 minūtes.

9

Kad sacepums gatavs, to atdzesē dažas minūtes un sagriež porcijās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!