Viltotais čebureks ar sēnēm, papriku un sieru kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Pilngraudu tortiljas patiešām ir īsts atradums ātrai, gardai un veselīgai maltītei. Ko tikai ar tām nevar sadarīt! Šoreiz izdomāju pagatavot viltoto čebureku ar šampinjoniem, papriku un sieru," tā recepti kaloriju skaitītājiem pieiesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

Papriku un sīpolu smalki sakapā, šampinjonus sagriež šķēlītēs.

Visu pannā zem vāka garšvielās izsautē un atdzesē.

Pievieno pannas saturam sarīvētu sieru. Atdala olas dzeltenumu no baltuma.

Tortiljas maliņas apsmērē ar sakultu olas baltumu. Atlikušo olas baltumu pievieno pannas saturam.

Olu šajā receptē vari neizmantot, čebureks tāpat būs gards, bet tu ietaupīsi 90 kilokalorijas. Ineta Rijniece

Pildījumu liek uz puses tortiljas.

Viltotais čebureks ar sēnēm, papriku un sieru kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Tortilju pārloka un ar dakšas palīdzību rūpīgi aizspiež maliņas. Pārsmērē "čebureku" ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sēkliņām un liek cepeškrāsnī uz minūtēm 10-15.

Viltotais čebureks ar sēnēm, papriku un sieru kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
Viltotais čebureks ar sēnēm, papriku un sieru kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Viltoto čebureku var apcept arī uz karstas, sausas pannas zem vāka no abām pusēm.

Sēnes un sieru pildījumā var aizstāt ar iepriekš apceptu, samaltu vistas vai tītara fileju, tikai tad būs jāpārrēķina kaloriju daudzums.

Ēdiena uzturvērtība visai procijai

Olbaltumvielas – 37 g
Oglhidrāti – 44 g
Tauki – 21 g
Kilokalorijas – 471

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form