Viltotais plovs ar malto gaļu un tomātu mērci
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g maltā gaļa
maltā gaļa
4
4 sīpoli
sīpoli
1
1 burkāns
burkāns
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
500 ml
500 ml tomātu mērce
tomātu mērce
3 glāzes
3 glāzes ūdens
ūdens
300 g
300 g rīsi
rīsi
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
5
5 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1 TK
1 TK koriandra sēklas
koriandra sēklas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Viltotais plovs ar tomātu mērci un malto gaļu – ļoti garšīgi un viegli pagatavojams. Recepti, izmantojot "Tasty" recepšu iesūtīšanas formu, iesūtījusi mūsu lasītāja Alvīne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež smalki sīpolus un ķiplokus. Sarīvē burkānus.

    Sagrieztos sīpolus, sarīvētos burkānus un malto gaļu apcep uz pannas, ņem nost, kad maltā gaļa ir sulīgi apcepusies un sīpoli ir palikuši zeltaini.

    Tad ņem katliņu un visu, kas bija uz pannas, ieber katliņā.

    Katla saturam pievieno tomātu mērci un kārtīgi samaisa. Pievieno ūdeni un samaisa. Pievieno rīsus un samaisa. Pievieno garšvielas un atkal samaisa.

    Uz nelielas liesmas karsē aptuveni 15-20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai rīsi nepiedegtu un gatavotos vienmērīgi.

    Nogriež liesmu un 10 minūtes ļauj plovam briest zem vāka.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form