Pēc ilgiem laikiem man parādījās iedvesma kaut ko pagatavot virtuvē. Nolēmu, ka, sagaidot šo gadu, svētku galdam derētu vista, turklāt, lai būtu interesantāk - atkaulota un ar pildījumu. Piņķerīgais atkaulošanas darbs veicās ļoti raiti, iesaku nevienam nenobīties un kaut reizi pieķerties šai vistas "preparēšanai". Galarezultāts sanāk pārsteidzoši labs, un pats galvenais - tīrs fantāziju lidojums. Šai vistai mūsmājās bija ļoti liela piekrišana un tā pazuda diezgan īsā laika posmā.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

1 vesela vista200 gšampinjoni2 nelielas paprikas2 vidēji lieli sīpoli3 ķiploku daiviņas siers Sniega bumbas (var nelikt) saldskābā čili mērce garšvielas vistai sviests melnie pipari, sāls

Sagatavošana

1

Sākumā sagatavo vistas pildījumu. Pannā izkausē nedaudz sviesta - kādu ēdamkaroti. Tad pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus, smalki sakapātus sīpolus un papriku. Visbeidzot pievieno saspiestu ķiploku. Apcep 7-10 minūtes un tad pievieno saldskābo čili mērci. Cik daudz? Cik paši daudz vēlas. Es pievienoju kādas 2-3 ēdamkarotes. Turpina karsēt kādas 5 minūtes un viss. Atliek malā.

2

Ķeras pie vistas. Uzmanīgi novelk ādu. Nevajag baidīties, patiesībā vistai āda novelkas ļoti viegli, tikai vajag nedaudz pacietības un asu nazi. Iesākumā vistas ādu mugurpusē pārgriež uz pusēm un tad uzmanīgi no katras puses velk nost.

3

No vistas kauliem rūpīgi nogriež gaļu un samaļ. Liek bļodā, pārkaisa ar garšvielām (es liku garšvielas vistai un melnos piparus, kā arī sāli). Samīca un pievieno apceptos šampinjonus un papriku. Visu kārtīgi samīca ķeras pie vistas pildīšanas. Ņem diegu un adatu un no kakla daļas sāk šūt vistas ādu kopā, veidojot kabatiņu, kur likt samalto vistas gaļas masu. Šajā reizē pa vidu es ieliku siera sniega bumbas, bet tas ir gaumes jautājums. Var arī nelikt, var likt dārzeņus vai, piemēram, žāvētu gaļu - kā jau teicu, brīvs fantāzijas lidojums. Visu uzmanīgi pilda un šuj ciet, līdz viss sašūts.

4

Sagatavoto vistu uzmanīgi liek cepammaisā ar šuvi uz leju. Izveido glītu cepeša formu, ādu pārkaisa ar sāli un garšvielām. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 1 stundu. Pēc tam servē galdā. Cepetis lieliski garšo gan silts, gan arī atdzisis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!