Viltotais zaķis ar gardo glazūru
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Viltotais zaķis ar piedevām būs ērti pagatavojamas un sātīgas pusdienas vai vakariņas ģimenei, bet atlikušo gaļu nākamajā dienā varēs izmantot, lai uzsmērētu sviestmaizes. Gaļas kukulīša glazūrai izmanto kečupu vai tomātu mērci grilētai gaļai (barbekjū mērci).

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo cepamo formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru (cepamais papīrs atvieglos gaļas kukulīša izņemšanu no formas).

Krekerus sadrupina drupačās, smalki sagriež sīpolu, ķiploku un zaļo papriku. Sakapā rozmarīna lapiņas (var izmantot arī timiānu).

Lielā bļodā samaisa malto gaļu ar krekeriem, sīpoliem, ķiplokiem, paprikas gabaliņiem, paprikas pulveri, rozmarīnu, olu, tomātu mērci, pienu, Vorčesteras mērci, sāli un melnajiem pipariem. Samaisa vienmērīgu mīklu.

Sagatavoto gaļas masu liek cepamajā formā. To liek karstā krāsnī un cep vienu stundu. Pēc tam gaļas kukulīti bagātīgi apsmērē ar kečupu un turpina cept 15 minūtes, līdz gaļas kukulīša iekšējā temperatūra sasniedz 160°C. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, dārzeņiem, zaļajām pupiņām vai salātiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form