Viltotie buljona pīrādziņi bez gaļas
Foto: Mr. Magpie publicitātes foto
4.6000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 paciņa bezrauga kārtainās mīklas ("Tešla" dzeltenā iepakojumā)
paciņa bezrauga kārtainās mīklas ("Tešla" dzeltenā iepakojumā)
300 g
300 g tofu
tofu
100 g
100 g valriekstu kodoli
valriekstu kodoli
1 TK
1 TK kūpinātas paprikas pulveris
kūpinātas paprikas pulveris
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1/2
1/2 citrons, izspiesta sula
citrons, izspiesta sula
4 ĒK
4 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1/2
1/2 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas čili
čili
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
 
sezama sēklas dekoram
sezama sēklas dekoram
 
augu piens pārziešanai
augu piens pārziešanai
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • "Izpētīju daudzas vegāniskas "sausage rolls" jeb desu ruļļu receptes un rezultātā iznāca mana vidējā recepte. Ēdāji teica, ka garšojot pēc buljona pīrādziņiem. Pati esmu sajūsmā, tādus tagad cepšu regulāri. Lūk, te ir uzskatāmi redzams, kā pīrādziņus sarullēt un sagriezt!" recepti, kas noderēs gan ikdienai, gan svētku reizei, iesaka recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atlaidina kārtainās mīklas plāksnes. Cepeškrāsni liek karsēties līdz 200 grādiem.

    Virtuves kombainā* sasmalcina riekstus ar ķiploku un sīpolu. Pievieno sadrupinātu tofu un pārējās sastāvdaļas – garšvielas, eļļu, citrona sulu, sojas mērci, un blendē, kamēr viss ir labi sajaucies (masai nav obligāti jābūt pavisam viendbīgai). Šo maisījumu var nogaršot un garšu pielabot, ja prasās sāļāku vai asāku, vai skābāku.

    Kārtainās mīklas plāksnes izrullē nedaudz plānākas. Pildījuma masu liek uz mīklas plāksnes desiņas formā un mīklu sarullē (kā gatavojot suši).

    Gatavo rullīti sagriež ar nazi gabaliņos un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē ar augu pienu un pārber ar sezama sēkliņām.

    Cep apmēram 20 minūtes, līdz pīrādziņi kļūst zeltaini brūnīgi.

    *Ar virtuves kombainu es domāju "food processor" vai blenderi, kam asmeņi ir apakšā. Ja blenderis nav gana spēcīgs, iesaku atsevišķi sasmalcināt riekstus, atsevišķi – tofu, un bļodā sajaukt ar pārējām sastāvdaļām.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form