Foto: Shutterstock
Visai neparasti spageti, kas pagatavoti no īpašas šķirnes ķirbja. Maltītes pagatavošana gan prasīs kādu laiku, bet rezultāts noteikti būs tā vērts.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C.

Spageti ķirbi pārgriež gareniski uz pusēm un izgrebj tā sēklas. Novieto uz cepešplāts (ar mīkstuma pusi uz leju), kas izklāta ar cepamo papīru. Ķirbi cep 30-45 minūtes, atkarībā no lieluma. Kad ķirbis mīksts, to izņem no krāsns un atdzesē 10 minūtes.

Ar dakšiņu izskrāpē ķirbja mīkstumu, lai veidotos spageti līdzīgi stiebriņi. Ja ķirbi grūti izgrebt, to ievieto cepeškrāsnī, lai pacepas vēl 10 minūtes.

Lielā pannā izkausē sviestu un apcep saspiestu ķiploku uz vidējas liesmas. Kad sāk smaržot pēc ķiploka, pannā saber pētersīļus, spageti ķirbja mīkstumu un pievieno sāli. Apcep pāris minūtes un tad pārkaisa ar Parmezāna sieru – to iemaisa maltītē, lai izkūst.

Viltotos spageti pasniedz uzreiz, kamēr silti. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!