Foto: Shutterstock
Aromātiska uzkoda, kuru patīkami knibināt, piedzerot aukstu baltvīnu. Turklāt ļoti ātri pagatavojama, īpaši, ja mīdijas ir jau nomazgātas un atbrīvotas no "bārdām".
10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 ĒKsviests4 ķiploka daiviņas0.5 TKpaprikas pārslas1 citrona rīvēta miziņa500 mlbaltvīns pēc garšasmelnie pipari800 gmīdijas1 glāzekapāti pētersīļi1 citrons (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Smalki sakapā ķiploku, norīvē vienam citronam miziņu, sagriež pētersīļus, ne pārāk smalki, visu noliek malā. Pārskata mīdijas, tās, kuras ir atvērušās, izmet. Ja nepieciešams, mīdijas nomazgā un noberž tām bārdas.

2

Lielā katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno ķiplokus un karsē apmēram 30 sekundes, tad pievieno paprikas pārslas un rīvēto citrona miziņu. Maisot aromatizē sviestu apmēram 45 sekundes.

3

Katlā ielej vīnu, pievieno svaigi maltus melnos piparus un strauji uzvāra. Mīdijas liek verdošajā vīnā, uzliek vāku un karsē 1 minūti, tad tās apmaisa, vēlreiz uzliek vāku un karsē 2 minūtes. Mīdiju čaulas lēnām sāks vērties vaļā. Mīdijās iemaisa pētersīļus, uzliek vāku un karsē, līdz čaulas atveras, apmēram 1 - 3 minūtes. Tās mīdijas, kas nav atvērušās, izmet.

Pasniedz ar citronu daiviņām un grauzdiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!