Vinegrets ar svaigiem gurķiem no 1955. gada pavārgrāmatas
Foto: Čība gatavo
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g vārīti burkāni
vārīti burkāni
150 g
150 g vārītas bietes
vārītas bietes
175 g
175 g vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
125 g
125 g svaigi gurķi
svaigi gurķi
125 g
125 g skābēti kāposti
skābēti kāposti
125 g
125 g sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
15 ml
15 ml etiķis (5%)
etiķis (5%)
25 ml
25 ml augu eļļa
augu eļļa
7,5 g
7,5 g sinepes
sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • "Kurš gan nav gatavojis vinegretu! Katram ir savas īpašās receptes, kā tas tiek gatavots. Viennozīmīgi, šie ir tie salāti, kur var izpausties - ar pupiņām vai zirnīšiem, skābētiem kāpostiem vai gurķīšiem, marinētu siļķīti vai vārītu gaļu. Šoreiz mani uzrunāja vinegrets ar svaigiem gurķīšiem no 1955. gadā PSRS Tirdzniecības ministrijas izdotas pavārgrāmatas. Nekad tā nebiju gatavojusi – vīlusies neesmu," pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus, bietes, burkānus un gurķus sagriež strēmelēs. Sīpolus sīki sakapā. Skābētiem kāpostiem nospiež šķidrumu un tos sasmalcina.

    Pagatavo mērci, sakuļot eļļu ar etiķi un sinepēm. Pievieno svaigi maltus piparus un kārtīgi samaisa. Mērci iemaisa salātos. Pagaršo salātus. Ja nepieciešams, pievieno sāli.

    Uz pusstundu salātus ieliek ledusskapī, lai tie ievelkas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form