Foto: Shutterstock
Vīnes kūka, kuru papildinot var izveidot torti.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 gab.olas1 glāzecukurs1 glāzeskābs krējums1.5 glāzemilti0.5 gab.paciņa cepamais pulveris žāvēti augļi

Sagatavošana

1

Olas sakuļ ar glāzi cukura, līdz cukurs izkusis. Iemaisa glāzi skābā krējuma, iesijā aptuveni pusotru glāzi miltu (labāk mazāk, jo mīkla nedrīkst kļūt smaga, un vajadzības gadījumā miltus varēs pievienot vēl).

2

Mīklai jābūt bieza, skābā krējuma konsistencei, kopā ar miltiem iemaisa cepamo pulveri - aptuveni pusi paciņas uz šo daudzumu vai mazliet mazāk. Var pievienot žāvētus augļus dažādus, likt ābolus iekšā utt.

3

Cepu apaļā formā gatavu. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, ja pie skaliņa mīkla nelīp, kūka gatava.

* ja jāgatavo torte, to uzcēlušos brīnumu sagriežu šķēlēs un smērēju kārtām ar vārīto krēmu un skābu džemu.

Iesūtīja: MisDiizelis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!