Vīngliemeži alus tempurā un mīdijas
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g vārīti vīngliemeži
vārīti vīngliemeži
60 g
60 g kviešu milti
kviešu milti
1 gab.
1 gab. olas dzeltenums
olas dzeltenums
100 ml
100 ml Lielvārdes tumšais alus
Lielvārdes tumšais alus
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
70 g
70 g bazilika majonēze
bazilika majonēze
500 ml
500 ml augu eļļa vārīšanai
augu eļļa vārīšanai
50 g
50 g prošuto
prošuto
 
Mīdijām:
Mīdijām:
500 g
500 g svaigas mīdijas
svaigas mīdijas
100 ml
100 ml baltvīns
baltvīns
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
10 g
10 g svaigs čili
svaigs čili
20 g
20 g baziliks
baziliks
50 g
50 g sviests
sviests
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izrādās, alu var ne tikai baudīt kā dzērienu, bet arī izmantot tempuras mīklas pagatavošanai! Savas receptes vīngliemežu un mīdiju pagatavošanai piedāvā restorāna "Look" šefpavārs Kārlis Mugins.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā sajauc kopā olas dzeltenumu, miltus, sāli, piparus viendabīgā tekošā masā, bet tā, lai tā ir salīdzinoši blīva – lai liptu pie karotes.

    Katliņā uzkarsē eļļu. Gliemežus apviļā mīklā un liek fritēties eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

    Kad gatavi, ņem arā no eļļas un pasniedz kopā ar bazilika majonēzi un prošuto.

    Pagatavo mīdijas – uzkarsētā pannā ielej olīveļļu, ieliek apcepties čili un tajā pašā laikā ieber mīdijas.

    Pievieno sāli un piparus, tad pielej baltvīnu un uzliek vāku.

    Ļauj pasautēties aptuveni 4 līdz 5 minūtes. Tad pievieno baziliku un sviestu, apmaisa, izlasa ārā neatvērušās mīdijas un liek uz šķīvjiem.

    Pasniedz ar fritētiem kartupeļiem.

    Recepti piedāvā "Lielvārdes alus" un "Look" restorāna šefpavārs Kārlis Mugins.


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

    Tags

    Lielvārdes alus
    0
    Alus
    0
    Augu eļļa
    0
    Baltvīns
    0
    Baziliks
    0
    Čili
    0
    Kviešu milti
    0
    Majonēze
    0
    Mīdijas
    0
    Olas
    0
    Olīveļļa
    0
    Sāls
    0
    Sviests
    0
    Vīngliemeži
    0
    Ātri pagatavojami ēdieni
    43596495
    Eļļā vārītās uzkodas
    43596495
    Zivju un jūras produktu uzkodas
    0
    Launags
    0
    Pusdienas
    0
    Vakariņas
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Vārīšana
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form