Vīngliemeži alus tempurā un mīdijas
Foto: DELFI
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Izrādās, alu var ne tikai baudīt kā dzērienu, bet arī izmantot tempuras mīklas pagatavošanai! Savas receptes vīngliemežu un mīdiju pagatavošanai piedāvā restorāna "Look" šefpavārs Kārlis Mugins.

Bļodā sajauc kopā olas dzeltenumu, miltus, sāli, piparus viendabīgā tekošā masā, bet tā, lai tā ir salīdzinoši blīva – lai liptu pie karotes.

Katliņā uzkarsē eļļu. Gliemežus apviļā mīklā un liek fritēties eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Kad gatavi, ņem arā no eļļas un pasniedz kopā ar bazilika majonēzi un prošuto.

Pagatavo mīdijas – uzkarsētā pannā ielej olīveļļu, ieliek apcepties čili un tajā pašā laikā ieber mīdijas.

Pievieno sāli un piparus, tad pielej baltvīnu un uzliek vāku.

Ļauj pasautēties aptuveni 4 līdz 5 minūtes. Tad pievieno baziliku un sviestu, apmaisa, izlasa ārā neatvērušās mīdijas un liek uz šķīvjiem.

Pasniedz ar fritētiem kartupeļiem.

Recepti piedāvā "Lielvārdes alus" un "Look" restorāna šefpavārs Kārlis Mugins.


Tags

Lielvārdes alus Alus Augu eļļa Baltvīns Baziliks Čili Kviešu milti Majonēze Mīdijas Olas Olīveļļa Sāls Sviests Vīngliemeži Ātri pagatavojami ēdieni Eļļā vārītās uzkodas Zivju un jūras produktu uzkodas Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Vārīšana vidēji

Comment Form