Vīnogu salāti ar rukolu un grauzdiņiem, kas apsmērēti ar zilo sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Garšīgi un interesanti salāti, kuros sāļais mijas ar saldo, kā arī maigais ar skābo. Šo garšu salikumu nodrošina salātos esošie āboli, citronu sula, rukola, vīnogas un rieksti. Bet sātīgumam klāt piekož baltmaizes grauzdiņus, kas apsmērēti ar zilo sieru.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

Bagetes šķēlītes apsmērē aptuveni ar divām ēdamkarotēm no visas nepieciešamās olīveļļas. Maizes šķēlītes izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Maizi cep 8-10 minūtes vai ilgāk, ja to gribas kraukšķīgāku. Ņem laukā no cepeškrāsns un liek uz restītēm atdzist. Uz maizes grauzdiņiem smērē Stiltonas zilo sieru.

Padoms: lai ietaupītu laiku, bagetes vietā var izmantot jau gatavus baltmaizes grauzdiņus vai maizcepumus. Tāpat, Stiltonas zilā siera vietā var izmantot jebkuru citu zilo sieru.

Bļodā ber sagrieztus ābola gabaliņus, kurus apslacina ar svaigi spiestu citrona sulu un sarīvētu šī paša citrona miziņu. Ābolus labi apmaisa, lai to sula sajauktos ar citronu.

Salātiem klāt piemaisa atlikušo olīveļļu, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus, rukolas lapiņas, lociņus, uz pusēm pārgrieztas vīnogas, apgrauzdētus valriekstus, sāli un piparus.

Salātus apmaisa un liek uz šķīvjiem. Pasniedz, pa virsu liekot ar zilo sieru apsmērētos grauzdiņus.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form