Vīnogu salāti ar rukolu un grauzdiņiem, kas apsmērēti ar zilo sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6 ĒK
6 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. bagete
bagete
100-150 g
100-150 g Stiltonas zilais siers
Stiltonas zilais siers
2 gab.
2 gab. sarkanie āboli
sarkanie āboli
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
2 gab.
2 gab. seleriju kāti
seleriju kāti
2 ĒK
2 ĒK lociņi
lociņi
250 g
250 g vīnogas
vīnogas
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
100-120 g
100-120 g rukola
rukola
50 g
50 g valrieksti
valrieksti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Augļu un ogu salāti
  • Dārzeņu salāti
  • Dažādi salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garšīgi un interesanti salāti, kuros sāļais mijas ar saldo, kā arī maigais ar skābo. Šo garšu salikumu nodrošina salātos esošie āboli, citronu sula, rukola, vīnogas un rieksti. Bet sātīgumam klāt piekož baltmaizes grauzdiņus, kas apsmērēti ar zilo sieru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Bagetes šķēlītes apsmērē aptuveni ar divām ēdamkarotēm no visas nepieciešamās olīveļļas. Maizes šķēlītes izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

    Maizi cep 8-10 minūtes vai ilgāk, ja to gribas kraukšķīgāku. Ņem laukā no cepeškrāsns un liek uz restītēm atdzist. Uz maizes grauzdiņiem smērē Stiltonas zilo sieru.

    Padoms: lai ietaupītu laiku, bagetes vietā var izmantot jau gatavus baltmaizes grauzdiņus vai maizcepumus. Tāpat, Stiltonas zilā siera vietā var izmantot jebkuru citu zilo sieru.

    Bļodā ber sagrieztus ābola gabaliņus, kurus apslacina ar svaigi spiestu citrona sulu un sarīvētu šī paša citrona miziņu. Ābolus labi apmaisa, lai to sula sajauktos ar citronu.

    Salātiem klāt piemaisa atlikušo olīveļļu, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus, rukolas lapiņas, lociņus, uz pusēm pārgrieztas vīnogas, apgrauzdētus valriekstus, sāli un piparus.

    Salātus apmaisa un liek uz šķīvjiem. Pasniedz, pa virsu liekot ar zilo sieru apsmērētos grauzdiņus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form