Dzeltenas vai blāvas krāsas Jāņu siers šķiet visai ierasts, bet violetas nokrāsas siers gan būs kas neredzēts! Tie, kas svētu galda klāšanā grib izcelties ar oriģinalitāti, siera gatavošanas recepti var aizlienēt no bloga ''Absolūts ēd'' autores Ilzes Lipskas.
760Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5.5 lpiens1 kgbiezpiens3 gab.olas pēc garšasķimenes2 TKbiešu pulveris

Sagatavošana

1

Pienu liek karsēties, bet ne uzvārīt.

2

Tikmēr biezpienu sajauc kopā ar 3 olām, biešu pulveri un ķimenēm.

3

Kad var redzēt, ka tūlīt, tūlīt piens vārīsies, pievieno biezpiena masu un maisa, kamēr piens sāk atūdeņoties, un uzreiz beidz vārīt.

4

Marli ieklāj sietā, sietu uzliek uz katla, un liek gatavo siera masu iekšā (var arī pa daļām). Atstāj, lai notek. Tad ieliek traukā, uzliek smagumu virsū un atstāj pa nakti noslogot.

5

Daļu siera masas var veidot kā klasisku siera rituli, bet daļu salikt mazākos trauciņos, formiņās un izveidot siera uzkodas, viena kumosa lielumā.

6

Pēc tam, ja ir vēlme, var nedaudz uzkaisīt sāli un ierīvēt, bet siers būs gards arī tāpat.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!