Violetais Jāņu siers ar ķimenēm
Foto: Ilze Lipska ''Absolūts ēd''
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5,5 l
3 gab.
pēc garšas

Dzeltenas vai blāvas krāsas Jāņu siers šķiet visai ierasts, bet violetas nokrāsas siers gan būs kas neredzēts! Tie, kas svētu galda klāšanā grib izcelties ar oriģinalitāti, siera gatavošanas recepti var aizlienēt no bloga ''Absolūts ēd'' autores Ilzes Lipskas.

Pienu liek karsēties, bet ne uzvārīt.

Tikmēr biezpienu sajauc kopā ar 3 olām, biešu pulveri un ķimenēm.

Kad var redzēt, ka tūlīt, tūlīt piens vārīsies, pievieno biezpiena masu un maisa, kamēr piens sāk atūdeņoties, un uzreiz beidz vārīt.

Marli ieklāj sietā, sietu uzliek uz katla, un liek gatavo siera masu iekšā (var arī pa daļām). Atstāj, lai notek. Tad ieliek traukā, uzliek smagumu virsū un atstāj pa nakti noslogot.

Daļu siera masas var veidot kā klasisku siera rituli, bet daļu salikt mazākos trauciņos, formiņās un izveidot siera uzkodas, viena kumosa lielumā.

Pēc tam, ja ir vēlme, var nedaudz uzkaisīt sāli un ierīvēt, bet siers būs gards arī tāpat.

Source

Tasty

Tags

Siers Biezpiens Ķimenes Olas Piens Līgo svētku un Jāņu receptes Mājās gatavots siers Pasniegt atdzesētu vidēji
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form