Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Silti, smaržīgi un, ak, cik kārdinoši – mājās gatavoti virtuļi. No rauga mīklas pagatavotos gardumus pēc novārīšanas eļļā pārkaisa ar pūdercukura un kanēļa maisījumu. Pasniedz, kamēr vēl silti, tad tie garšos debešķīgi.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
500 gmilti7 gsausais raugs4 ĒKpūdercukurs150 mlsilts piens1 ola saulespuķu eļļa vārīšanai175 gpūdercukurs2 TKkanēlis 8cm un 3cm lielas apaļās formiņas griešanai

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu – miltus saber lielā bļodā un pievieno raugu, cukuru un tējkaroti sāls. Pēc tam pielej pienu, 100 mililitrus silta ūdens, iesit mīklā olu un pievieno eļļu. Visu kārtīgi samaisa.

2

Mīklu mīca aptuveni 8-10 minūtes uz virsmas, kas pārkaisīta miltiem. Pēc mīcīšanas tai jābūt elastīgai.

3

Mīklu liek tīrā bļodā un pārsedz tās virsmu ar ietaukotu cepamo papīru. Bļodu noliek siltā vietā un ļauj mīklai uzrūgt, līdz tās ir divreiz vairāk.

4

Pēc tam mīklu izņem no bļodas, pamīca un izrullē viena centimetra biezumā. Virsmai jābūt nedaudz apkaisītai ar miltiem. Ar griežamajām formām izspiež 12 lielus apaļus virtuļus. Tiem pēc tam ar mazo griežamo formu izgriež tukšus vidus, lai veidotos skaisti virtuļu gredzeni.

5

Pāri palikušo mīklu izrullē vēlreiz un izgriež tik daudz virtuļu, cik sanāk.

6

Izgrieztos virtuļus un mazās mīklas bumbiņas, kas bija virtuļu vidū, saliek uz ietaukotas cepamās pannas. Visu pārsedz ar ietaukotu cepamo papīru un ļauj mīklai vēlreiz uzrūgt 45-60 minūtes.

7

Tikmēr sagatavo garnējumu – bļodiņā samaisa pūdercukuru un kanēli.

8

Lielā katlā uzkarsē eļļu līdz 180 grādiem.

9

Kad eļļa karsta, pa vienam vai vairākiem liek eļļā virtuļus un vāra 2-3 minūtes. Pēc tam apgriež otrādi un apvāra vēl 2-3 minūtes, līdz virtuļi no abām pusēm ir zeltaini brūni. Gatavos virtuļus izņem no katla un noliek uz papīra dvieļiem. Kamēr virtuļi vēl karsti, apkaisa tos ar kanēļa un pūdercukura maisījumu.

10

Pabeidz gatavot visus atlikušos virtuļus un garnē.

Virtuļus pasniedz siltus, vislabāk garšos tajā pašā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!