Visbijas 'safrāna pankūka' – rīsu pudiņa kūka
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
RĪSU PUTRA
3.5 tases
3.5 tases ūdens
ūdens
3 ĒK
3 ĒK sviests
sviests
1 TK
1 TK sāls
sāls
5 tases
5 tases piens
piens
1 gab.
1 gab. kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
1.5 tases
1.5 tases risoto rīsi
risoto rīsi
MĪKLA
 
atdzesēta rīsu putra
atdzesēta rīsu putra
8 gab.
8 gab. olas
olas
1 tase
1 tase cukurs
cukurs
150 g
150 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
0.5 tases
0.5 tases saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
šķipsna
šķipsna safrāns
safrāns
  • Citi saldēdieni
  • Pudiņi
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pasaules Virtuve
  • Hanzas savienības laikā Gotlandes tirgotāji ieveda ne tikai sudrabu un zvērādas, bet arī safrānu un rīsus. Tolaik arī radies pudiņam līdzīgais deserts, ko Visbijā dēvē par pankūku. Sākotnēji to gatavoja Ziemassvētkos, bet šobrīd bauda gan ikdienā, gan svētkos, pasniedzot ar putukrējumu un kazeņu ievārījumu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sāc ar putras pagatavošanu. Liec rīsus, ūdeni, sāli un sviestu katlā ar biezu dibenu, sāc vārīt un sagaidi pirmo burbuli. Tad uzliec vāku, ļaujot vārīties desmit minūtes.

    Noņem vāku, pievieno pienu un kanēļa standziņu. Atkal ļauj uzvārīties.

    Nogriez uguni un ļauj putrai lēni virt apmēram 40 minūtes. Vākam jābūt noņemtam un ugunij ļoti, ļoti zemai. Uzmanies, lai putra nepiedeg! Tāpēc putru ik pēc brīža jāapmaisa.

    Noņem katlu no plīts un noliec malā atdzist, kā arī izņem ārā kanēļa standziņu.

    Atsevišķā bļodiņā iesit olas, pievieno saldo krējumu, cukuru un safrānu, visu kārtīgi sakul.

    Putrai pievieno mandeļu pārslas un samaisi. Tad iemaisi olu un krējuma maisījumu.

    Cepamajā pannā liec cepamo papīru, ko ietauko ar sviestu. Lej mīklu traukā un cep 30 minūtes 175 grādos.

    Pasniedz vēl siltu ar putukrējumu un kazeņu ievārījumu. Piestāvēs arī lāceņu vai melleņu ievārījums.


    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form