Foto: Shutterstock
Vista ar āboliem tiešām sanāk sulīga iekšā un kraukšķīga no ārpuses.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
kgvista gab.skābi āboli smaržīgie pipari lauru lapas balzamiko etiķis karijs malti melnie pipari sāls (rupjais) piedeva vistas gaļai (Santa Maria) rapšu eļļa

Sagatavošana

1

Vistu ierīvē ar augstāk minētajām garšvielām (arī iekšā).

2

Vistu sapilda ar veseliem (nemizotiem un nesagrieztiem) āboliem (cik vien salien).

3

Vistas kājas sasien krusteniski un sasien spārnus (apsienot ap vistu pārtikas aukliņu).

4

Divus ābolus pārgriež uz pusēm, saliek uz vistas un piestiprina ar zobu bakstāmajiem. Vistai ļauj pāris stundas pamarinēties vēsā vietā.

5

Apmēram 15 minūtes pirms cepšanas ieslēdz cepeškrāsni un uzkarsē līdz maksimālai temperatūrai (piem. 250-275*C).

6

Vistu uzliek uz cepamās pannas, kura iesmērēta ar rapšu vai olīveļļu. Pārkaisa vistu ar rupjo sāli (tas izveidos smuki brūnu, kraukšķigu ādu) un liek iekšā (var ieslēgt ventilatoru, lai ātrāk aprauj garoziņu).

7

Cepot visu laiku jāseko, kad paliek vista brūna (izskatās - ka jau gatava) nogriež uz 150*C un atver cepeškrāsni, lai izlaistu lielo temperatūru. Tad aizver durtiņas un turpina cept ~ 1,5 - 2 stundas, bez ventilatora, ar ieslēgtu apakšu un augšu.

8

Gatavai vistai var izņemt ābolus. No āboliem noņem miziņas un serdes un var pagatavot krējuma - mārutku mērci. Iemaisot ābolus, piparus, sāli un nedaudz ābolu etiķi.

9

Var pasniegt ar pirms tam novārītiem kartupeļiem un pēc tam apceptiem cepekškrāsnī pie lielas temperatūras ar grillu vai ventilatoru.

* pēc apbrūnināšanas cepšanas ilgums var pārsniegt 2 stundas, ja vista ir lielāka. Galvenais nepāržāvēt un neizņemt par ātru, lai nevarētu atdalīt gaļu no kauliem.

Iesūtīja: Brat2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!