Vista ar mandelēm, pildīta ar āboliem un sīpoliem.

Pildītā vista: vistu no iekšpuses ierīvē ar sāli. Ābolu sagriez šķēlītēs, sīpolu astoņās daiviņās un visu sapilda vistā. Ciet aiztaisa ar koka irbulīti.

Tad sviestam pievieno krustnagliņas, ingveru un medu. Ar šo maisījumu ieziež vistu no ārpuses.

Liek padziļākā traukā un cep 200 grādos aptuveni 1 stundu ik pa laikam aplejot ar škidrumu, kas radies uz pannas.

Desmit minūtes pirms ņemšanas ārā pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Nepildītajai vistai: visu dara tāpat, tikai nepilda ābolus ar sīpoliem iekšā.

Iesūtīja:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!