Vista asā kokosriekstu, čili un ingvera mērcē
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg vistas fileja vai atkauloti šķiņķīši bez ādas
vistas fileja vai atkauloti šķiņķīši bez ādas
Marinādei:
1 gab.
1 gab. laims
laims
10 gab.
10 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
ingvera sakne apmēram 4 cm
ingvera sakne apmēram 4 cm
2 TK
2 TK malts kumīns
malts kumīns
1 TK
1 TK hmeli-suneli garšviela
hmeli-suneli garšviela
1.5 ĒK
1.5 ĒK grieķu jogurts
grieķu jogurts
2 TK
2 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
1 TK
1 TK maltas kardamona sēklas
maltas kardamona sēklas
pēc garšas
pēc garšas sāls, cukurs
sāls, cukurs
Mērcei:
2 gab.
2 gab. čili pipari
čili pipari
2 gab.
2 gab. vidēji lieli sīpoli
vidēji lieli sīpoli
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 TK
1 TK malts kumīns
malts kumīns
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
400 ml
400 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
 
sviests, eļļa cepšanai
sviests, eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas cukurs, sāls, svaigi malti melnie pipari
cukurs, sāls, svaigi malti melnie pipari
Pasniegšanai:
 
vārīti rīsi, kinza vai citi zaļumi
vārīti rīsi, kinza vai citi zaļumi
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sildošām, ļoti sildošām vakariņām, kad gatavošanai var atvēlēt nedaudz vairāk laika, jo gaļai pirms cepšanas vēl jāiemarinējas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķiploku daiviņas un ingveru nomizo un smalki sakapā vai sarīvē.

    Gaļu sagriež kumosa izmēra gabaliņos. Visu liek bļodā (vislabāk – plastmasas, vismaz tā iesaka virtuves eksperti un mēs viņiem klausām), pievieno sasmalcinātos ķiplokus un ingveru.

    Pievieno grieķu jogurtu, garam-masala, paprikas pulveri, kumīna pulveri, laima sulu, nedaudz cukura un sāls pēc garšas, lai sabalansētu skābumu, saldumu un sāļumu. Visu samaisa un liek trauku vēsumā – ļauj gaļai marinēties vismaz pāris stundas.

    Kad gaļa iemarinējusies, to apcep no visām pusēm un atliek malā.

    Gatavo mērci: liek karstā pannā piciņu sviesta, pievieno eļļu. Ļauj sviestam izkust, tikmēr sakapā sīpolu. Sīpolus liek pannā, pievieno kumīnu un ļauj uz lēnas uguns apcepties.

    Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, tiem pievieno smalki sakapātu čili (ja grib ekstra asu ēdienu, tad – ar visām sēklām) un ķiplokus. Visu sautē uz lēnas uguns apmēram piecas minūtes, tad pievieno tomātu pastu un turpina karsēt vēl minūtes piecas.

    Pievieno pannas saturam iepriekš apcepto vistas gaļu, kā arī kokosriekstu pienu, visu samaisa. Uz lēnas uguns karsē, kad sāk burbuļot, pievieno sāli un, ja nepieciešams, nedaudz cukura.

    Pasniedz ar vārītiem rīsiem un svaigiem zaļumiem – kinzu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.