Sildošām, ļoti sildošām vakariņām, kad gatavošanai var atvēlēt nedaudz vairāk laika, jo gaļai pirms cepšanas vēl jāiemarinējas.
150Minūtes
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgvistas fileja vai atkauloti šķiņķīši bez ādas MARINĀDEI:1 gab.laims10 gab.ķiploka daiviņas ingvera sakne apmēram 4 cm2 TKmalts kumīns1 TKhmeli-suneli garšviela1.5 ĒKgrieķu jogurts2 TKpaprikas pulveris1 TKmaltas kardamona sēklas pēc garšassāls, cukurs MĒRCEI:2 gab.čili pipari2 gab.vidēji lieli sīpoli4 gab.ķiploka daiviņas1 TKmalts kumīns2 ĒKtomātu pasta400 mlkokosriekstu piens sviests, eļļa cepšanai pēc garšascukurs, sāls, svaigi malti melnie pipari PASNIEGŠANAI: vārīti rīsi, kinza vai citi zaļumi

Sagatavošana

1

Ķiploku daiviņas un ingveru nomizo un smalki sakapā vai sarīvē.

2

Gaļu sagriež kumosa izmēra gabaliņos. Visu liek bļodā (vislabāk – plastmasas, vismaz tā iesaka virtuves eksperti un mēs viņiem klausām), pievieno sasmalcinātos ķiplokus un ingveru.

3

Pievieno grieķu jogurtu, garam-masala, paprikas pulveri, kumīna pulveri, laima sulu, nedaudz cukura un sāls pēc garšas, lai sabalansētu skābumu, saldumu un sāļumu. Visu samaisa un liek trauku vēsumā – ļauj gaļai marinēties vismaz pāris stundas.

4

Kad gaļa iemarinējusies, to apcep no visām pusēm un atliek malā.

5

Gatavo mērci: liek karstā pannā piciņu sviesta, pievieno eļļu. Ļauj sviestam izkust, tikmēr sakapā sīpolu. Sīpolus liek pannā, pievieno kumīnu un ļauj uz lēnas uguns apcepties.

6

Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, tiem pievieno smalki sakapātu čili (ja grib ekstra asu ēdienu, tad – ar visām sēklām) un ķiplokus. Visu sautē uz lēnas uguns apmēram piecas minūtes, tad pievieno tomātu pastu un turpina karsēt vēl minūtes piecas.

7

Pievieno pannas saturam iepriekš apcepto vistas gaļu, kā arī kokosriekstu pienu, visu samaisa. Uz lēnas uguns karsē, kad sāk burbuļot, pievieno sāli un, ja nepieciešams, nedaudz cukura.

Pasniedz ar vārītiem rīsiem un svaigiem zaļumiem – kinzu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!