Foto: Privātais arhīvs
Bija uznākusi iedvesma, kas ļoti labi sakrita ar cienītā vēlmēm pēc vistas. Ja vista, tad vista! Kā lai pagatavo? Šis jautājums bija lieks, jo man uzreiz bija skaidrs - jāpamēģina iekš sidra gatavot. Kāds varbūt ķers pie sirds un teiks - dzeru sidru un piekožu klāt vistu. Bet tā kā es neesmu sidra fans, tad šāda kombinācija bija pilnīgi man pa prātam.
120Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vista sidrs sīpoli ķiploki sāls, pipari

Sagatavošana

1

Tas, ka gaļu gatavo vīnā, vairs nav nekāds brīnums, un teikšu kā ir - reizēm sanāk baisi gardi, reizēm tomēr tā vīna garša traucē. Un tā kā aizvien lielāku popularitāti iemanto vistas gatavošana sidrā, secināju, ka jāizmēģina man arī! Galarezultāts bija labs. Nekas "wow", bet slikti ar nebija un kā ātrs variants vistas pagatavošanai - absolūti piemērots.

2

Nepieciešamie produkti: vista, sīpoli, sidrs, ķiploki, sāls, pipari.

3

Par daudzumiem - katram individuāli. Man bija 12 vistu šķiņķīši, 2 lieli sīpoli, 3 ķiploku daivas. Ābolu sidrs - apmēram 250 ml. Sāls, pipari - pēc garšas.

4

Gatavošana vieglāka par vieglu! Ņemam vistu, apkaisām ar sāli un pipariem.

5

Tālāk - šķēlēs sagriežam sīpolu un ķiplokus. Beram klāt vistai, kārtīgi samaisām un atstājam uz kādu stundu ievilkties. Bet var šo etapu izlaist, nebūs liela bēda!

6

Pēc tam vistu ar visiem sīpoliem un ķiplokiem kārtojam cepamtraukā un lejam klāt sidru. Lēju tā, lai nedaudz nosedz gaļu - apmēram 250 ml. Pārklāju ar foliju un liku 220 grādos stundu cepties. Pirmo pusstundu cepu ar foliju, otro pusstundu bez folijas. Pēc tam brīdi vēl paturēju siltā cepeškrāsnī un servēju galdā.

7

Lūk, tieši tik vienkārši, nedaudz neierastāka vista, nekā ikdienā pierasts ēsts. Jāsaka, ka sidrs ir ļoti labs aizvietotājs vīnam. Maigāks, ar ne tik izteiktu garšu, bet ar smalku niansi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!